May 8, 2016

Penangan anak perempuan ke?

at 6:12 PM Comments Links to this post
Assalamualaikum

35 days left.
35 weeks passing.

Penangan anak ketiga, baru datang semangat nak DIY segala2 yang nampak mahal bila beli. Konon2 lagi berbaloi buat sendiri.

Masa anak pertama xde ilmu sangat so semua memang beli. Setakat tali barut je tu pun jahit tangan sbb mesin jahit xde lagi.

Bila anak kedua pun sama sebab gap dekat sangat dan pakai barang anak pertama je.

Rezeki Allah datang tanpa disangka2. Masa ni memang hajat di hati nak jarakkan utk next baby. Segala kelengkapan bayi dah bagi sana sini. Memang tinggal yang xboleh pakai dah la.

Tup2 perut ada isi lagi. Kebetulan dah ada mesin jahit mini maka hormon kerajinan pun merembes dengan pesatnya 😂😂😂

Maka terhasil lah projek untuk baby.

barut bayi
nursing cover
sarung bantal dan tilam

Ni je lah yang mampu. Belum sampai tahap nak buat baju sendiri lagi haha

Nanti ada masa upload gambar. Step by step kalau ingatlah haha. Xpe..nanti kita lerak link sumber asal hihi..

May 2, 2016

Selamat datang zuriatku #4

at 12:17 PM Comments Links to this post
Assalamualaikum.

Alhamdulillah. Rezeki dari Allah, diberikan nikmat mengandung buat kali ke4..untuk anak yang ke3.

Since i left this blog for a quite a long time...let me tell from the beginning!

Kandungan kali ini sebenarnya agak sama dengan yang lepas. Kedatangan yang tidak diduga. Sebab kami mmg planning tapi planning sendiri2 je tanpa sebarang ubat perncang. We tried as much as we can but Allah's planning is the best.

Kenapa sama?

Period late for a month but pregnancy test was -ve after several test.
No morning sickness..sihat sepanjang masa Alhamdulillah!
Rasa sakit bhg tulang pelvis bila jalan banyak and i started to doubt if there is something in my tummy hihi
After did ultra sound scan, confirm pregnant dan baby pun dah lengkap anggota badan segala.
After few days scan, end my 1st trimester successfully.

Tapi setiap kandungan itu lain2. Setiap dugaan pun lain. Walaupun xde morning sickness.. pening2 pun kurang.. sakit bhg tulang dr paras pinggang ke bawah makin teruk compare to previous pregnancy.

Jalan sikit rasa urat tegang. Baby pun mengeras. Malam nanti tak boleh baring. Semoga Allah beri pahala yang berpanjangan buat suami yang banyak bersabar kna urut almost every night.

Kalau keluar jalan2 pun paling lama boleh tahan 2 hours. Tu pun nanti badan xboleh bongkok langsung..nak masuk kereta pun kena angkat kaki guna tangan. Pastu xboleh jalan xboleh gerak mmg kena papah je. Kalau x urut memang xboleh baring langsung.

Eh lupa pulak.

Sekarang ni dah 34 minggu 1 hari. Lagi 41 hari je. Kita tengok baby ni nak ikut kakak keluar 37minggu atau abang 39minggu.

InsyaAllah baby girl. Tapi xtau la yang lebih tepat. Kita tunggu masanya nanti.

Pray for me and baby ye.
 

STEP BY STEP~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea