Mar 31, 2012

cliquecard

at 9:10 AM Comments Links to this post
Assalamualaikum

Have you guys ever heard about cliquecard? Is it safe, can be trusted or just a scam company?

I’ve heard about it few months ago, when my hubby received a call from cliquecard company and then bla..bla..bla for about 20mins. He explained and explained everything about the card, the benefits etc.

He said cliquecard is very new and still looking for new 300 luckiest member and luckily my hubby was one of them. That was what he claimed.

But then of course we have to pay. Nothing is free right? So the fee is about 499, once for a life time.

At first hubby was about to pay after heard all the interesting benefits. 30%-70% discount here and there.. but then I told him to think first. We did some research, looking for cliquecard website. Oh you can view the benefits like they stated here ; www.cliquecard.com.my

But I smell something fishy because there was no agreement or whatsoever, all we need to do is just give them our visa number then on the spot they will deduct from our a/c, a week later we will get a so called cliquecard.

I mean, come on la! Right now, if we want to apply for jcard, Watson member card, at least we have to fill in some form, sign here and there or else we ourselves go to the website, register some more before get any card. If something that have to do with our bank account, card credit there will be more strict,, right?. We have to do some confirmation at least!

But not for this cliquecard.

And last week I got a call from someone called shima if i'm not mistaken. Claimed that she from cliquecard then explained bla..bla..bla for 10mins because I told her to give me at least her details, n company details. But she refused. Because I might not be able to receive the sms due to some coverage whatsoever. All she told me to do was give her my visa number. As simple as that.

Of course I didn’t do that. Plus, I just got my visa debit card from maybank last week! And she told me that she got my name because I have active visa card. Can you believe that?

So, I told her that I need to discuss it with my hubby first. N she will call me the day after. N there was no single call from her the day after!!!! Liar! I’m not telling that cliquecard is a scam company but I think the girl is not from cliquecard ..

And it make me more in doubt because they called us direct from celcom number. Not from office number like other company did.

So, what do you think? Share with us! Do you have cliquecard?

p/s : eh I menulis lam English la puloks hahahaha.

Mar 13, 2012

Teringinkah aku?

at 5:13 PM Comments Links to this post
Bila dengar dorang bercerita pasal anak masing-masing..rasa macam seronok je dengar.

Bila balik bercerita kat hubby.....

"mama teringin nak anak ke?"
erk!

Bila dengar dorang cerita pengalaman bersalin masing....naik tegak jugak la buru roma. Rasa takut je.

So, nak ke taknak ni? hahaha

Mar 5, 2012

Sesi Penggulungan!

at 9:11 PM Comments Links to this post
Assalamualaikum!

Akhirnya sudah smpai masanya sesi penggulungan! penat nak tunggu, baru la selesai. tak sangka pulak akan jadik berjela2 pulak entrinya. baru je pra-honeymoon. belum lagi honeymoon hak2

So, here we go.....

Aku takkan gtau lah cmne jalan nak pergi ke Bukit Tinggi ni atau to be specific Berjaya Hills Resort. masing2 google lah okay.

Memula sampai kena bayar rm12 untuk dewasa. untuk kanak2 aku tak berapa nak pasti lah sebab time tu x bwk kanak2 lain pulak. masuk2 je kami ikut direction untuk ke Colmar Tropicale, hotel yang kami tidur untuk satu malam.

Nanti dah smpai berdekatan akan ada guard tanya, nak g jalan-jalan ataupun check in. So kami pergi check in dululah. Atas sebab sedikit salah paham, bilik yang hubby booked xmasuk sistem dorang, so kami kira bernasib baik, ada bilik kosong. 2 katil single. kami bagi deposit rm300. berserta ngan tiket nak masuk td. bila check out dapat balik pulangan rm59. duit yang bayar kat entrance dipulangkan balik.

kawasan sekitar yang korang boleh pergi jalan2 ialah kawasan sekitar Colmar Tropicale. kemudian Botanical Garden & Japanese Tea House. masuk adalah percuma. cuma, kalau nak pakai yukata dan bergambar rasanya rm26 untuk dewasa. baju kanak2 xde rasanya. 

Kemudian boleh pergi taman haiwan. tapi ni di luar jauh dari Colmar Tropicale. kiranya dah keluar terus la. kami pergi masa on the way nak balik umah dah. bayaran masuk rm3. ada keldai, rabbit dan rusa.

Bagi aku lah, tak pergi bermalam pun tak mengapa. pergi balik hari aje. makanan bawak siap2. sebab kat sana sumer mahal2. kat sana banyak kawasan2 bawah pokok contohnya nak berkelah ke. lagi seronok. rasa xberbaloi untuk korang stay 2,3 malam di situ sebab xde apa yang nak dibuat kalau stay lama2. persembahan tarian pon ulang y sama je.


itu sahaja sesi penggulungan hehe
Sekian, terima kasih.

Mar 4, 2012

Taman Rabbit!!

at 12:18 PM Comments Links to this post
Assalamualaikum!

Sambung balik cuti2 haritu. Esoknya dah nak balik. Jalan2 lagi sekalik for the last time kat Colmar Tropicale. 

Disebabkan dapat kupon(?) utk breakfast, haruslah makan smpai kenyang.






some of the meals we ate that morning... tp byk lagi sebenarnye tapi dah kebuluran tahap alam maka mana nak snap2 lagi kan. telan aje lah sumer hak2. lepas tu, bergambar la puloks!







Lepas tu pergi taman haiwan pulakkk


mula2 masuk kat tempat rusa sekor ni, mata rusa ni tak lepas dari memandang kipas comel warna warni tu. nak rapat je dia makin rapat. lepas tu bila hubby pegang kipas, terus dia pergi rebut! gigit my kipas comel! 

maka terpaksalah aku duk dari jauh je sebab dah fobia hahaha

yang ni agak liar. penat aku pergi tadah tangan nak bagi makanan, tapi ada pulak bebudak yang duk kejar mengejar ngan binatang ni..
sudahnyaa................

sorang2 je tinggal...

lepas tu pergi taman rabbit pulakkkkkk









nak angkat rabbit ni memerlukan teknik. xleyh pergi terus pegang sebab dorang penakut! mula2 kena gosok2 bagi dorang rasa selamat, pastu masukkan tangan kat ketiak dorang. angkat pelan2. jangan terus angkat tinggi2 macam nak lambung tu , nanti dorang menggelupur ketakutan haha. angkat pelan2. baru la dapat! hihihi


susah nak nampak gambar hubby kan? sebab dia xnk masuk lam kamera! pemalu la konon...



yuran hanyalah rm3 sekali masuk. murah kan? haaa memang la  murah sebab taman nye secoet ajo. ada kancil, rusa ngan rabbit ajo. keldai ada jugak. kanak2 bawah 6 tahun boleh naik keldai bayar rm6.

duk kejap pastu balik lah ke rumahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....




 

STEP BY STEP~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea