Aug 24, 2011

myohmy! terujanya baju dah siap!!

at 12:09 AM Comments Links to this post
Alhamdulillah. baju nikah dah ada. udah siap. dah try.Alhamdulillah ok. walaupun macam lari sket drpd apa yang digambarkan hak2. xpe lah,janji siap. hehehe

so mulai sekarang kena jaga makan jangan bagi gemok,jangan bagi buncit sebab nanti xde ruang untuk isi2 yang tidak dikehendaki hahaha

ambek gambar guna phone murah je.
cantik kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn hihihi

hari2 pandang baju tergantung kat dinding buatku tak sabar.hihihi <-- gelak gatal!

p/s: sijil kahwen dah ada, baju dah siap...bila la agaknya orang tu nak g salam tok kadi haha

Aug 22, 2011

oh baju nikahku tak siap2

at 6:57 AM Comments Links to this post
semalam pergi lagi jumpa tailor tu. and nampaknya bajuku belum lagi selesai. wuwuwu walaupun lambat lagi nak nikah tapi baju tu nak buat hantaran. and sebab tuan kedai tu sendiri yang dengan yakinnya cakap boleh siapkan bila mintak 15 aug dulu. dan sekarang dah lewat a week. masih belum siap. risau kan?

dan janji nak pergi amek today. kalau tak siap jugak xtau la nak cakap cmne. dah siap nanti jangan la pulak ada problem. alang2 dah terlewat ni harap2 cantik berseri2 la itu baju kan.

please,please,please....


Aug 21, 2011

dah boleh mewarna kat muka sendiri oyeahhh haha

at 8:15 AM Comments Links to this post
hai hai hai peeps! ehem2, better with Assalamualaikum kan. 

So, Assalamualaikum dan morning ladies n gentlemen! hehehehe

Berbalik kepada tajuk di atas. haaa semalam gigih tau aku pergi belajar make-up sebabnya taknak buang duit bagi kat make-up artist muahahaha. kedekut kan. yelaaaaa, orang sekarang ni sumer dah pandai carik duit. make-up lam sejam, tapi after 3-4 jam dah kena basuh balik. tak ke membazir duit 300 aku! kan,kan,kan......

so aku ambil inisiatif untuk belajar sendiri sempena majlis tunang nanti. lagipun taknak la over2 sangat. just a simple make-up. bukan majlis grand2pon. cukup untuk tambah seri.

maka bermulalah sesi menjerut jiwa. tak sangka siap kena jawab soalan dulu. kena tulis kenapa nak belajar make-up. aku ingatkan dorang nak buat survey ke apa tapi tulis lam buku sendiri. xpe lah yang tu aku wat derk jela walaupun mula2 hati panas. dah la pasal buku apa aku guna nak tulis2 pun boleh lak dorang persoalkan. haiyaaaa

so mula ngan belajar asas2 dulu. start daripada bahan2 yang perlu ada. step by step cara nak make-up. jenis make-up. pastu cmne nak aplly semua2 kat muka. banyak jugak la aku belajar. daripada xtau apa2,nak dah ada sedikit ilmu tentang persolekan.ececece~

lepas tu mula praktikal lak. kesian kawan aku jadik mangsa. sebelah muka cikgu yang make up dan sebelah lagi aku kena lukis2 warna2 sampai nampak sama. hahaha memang kesian kat kawan aku. lepas tu aku pulak kena buat kat diri sendiri. walaupun dah sampai sekerat jalan macam nak giveup!

tapi aku abeskan jugak. overall macam ok cuma ada part kening fail lagi hak2. mari berusaha!

sosiapa2yang berminat boleh la pergi keprecious beauty centre kat tingkat 2 kompleks bukit jambul. belajar makeup RM150. 4jam. bawak buku n pen pencil siap2. bawak lah wet tissue ngan cotton bud skalik. yang lain2 pakai kat kedai. nak bwk y sendiri punya pun bagus gak hihihi i dunno ni harga mahalatau murah sebab xpernah belajar sebelum ni haha walaupun dulu dia cakap boleh belajar 2x tapi mcm sekalije. xpelah. banyak dah dapat ilmuni. bodek sket hahaha

lepas ni i kongsi cara2 y dorang ajar ek hihi.sharing is caring ryte.ok,now sapa nak suh aku make-up untuk dia sila angkat kaki dan cabut lari hahahahaha

Aug 18, 2011

oh baju nikahku

at 11:37 PM Comments Links to this post
bila mau ambik?
haritu p kedai tu after keje tapi dah tutup sebab dah kol 6 lebih2. tuan kedai balik nak berbuka kot.

very taksabar. nak tengok baju jadik cmne............

dupdapdupdap

Aug 10, 2011

few steps away~

at 10:20 PM Comments Links to this post
and a lot more to be done!! aiyakkkkkkkkkk

baju yang agak besar x oter lagi!
hantaran x setel lagi!
kain for mini pelamin xjahit lagi!
mekap x belajar lagi!
hand bouquet tak fikir lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

aduhaiiiiiiii....bila mau sedar diri ni aiyoooooo.

*malasnyeeeeeeeeeeee~

Aug 4, 2011

bila patut gelabah? haha

at 9:10 PM Comments Links to this post
ho la ho ho ho ho. haha ape kebenda entah aku merapek.

hmmm setelah duk berfikir dan termenung tetiba rasa sangat2 la x amek berat pasal persediaan nak kahwin. asyik duk fokus kat hari nak bertunang yang tinggal lagi 3mgu 6 hari je lagi. jeng3.

excited teruja nak bertunang lagi banyak dari nak raya hahahaha. campur2 ngan cuak nebes segala nih. haiya. dah la hantaran tetiba je aku dah stop malas gila nak sambungggggggggggggggggggggggggggggggg!! dang! atas muka hak2

malam tadi tetiba kami duk saling bertanya sesama sendiri.

"kita ni bila nak gelabah?"
"bila sepatutnya gelabah?"
"kena letak lam to-do-list bila kena gelabah"

hahahahaha memang biol. pastu memang betul2 gelabah sebab last weeks aku format kom gara2 broadband y tak bayar . so segala benda y aku bookmarks dah lenyap. mana2 kedai butik, kedai cake, website kad segala macam tu dah pun bungkus. tamatlah riwayat.

dan kami mula gelabah! hhahahahahaha

p/s: lagi sepuluh hari dah boleh amek baju nikah yeay!
 

STEP BY STEP~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea