Oct 31, 2011

my 1st wedding purezento!!!

at 8:46 PM Comments Links to this post
hai guys..

ticktockticktock.



kelam sekejap dunia memikirkan hakikatnya. masih lagi x percaya.imgetting marriedddddddd! hahaha mcm apa je kan.
ok, after bagi kad jemputan kat my techs, dorang tanya la nak apakan. 

PETI AIS 3 PINTU!!!!

hahahaha ngade2 tak? saje je kan,kalau bagi bersyukur kehadrat Ilahi,dah la rumah sekarang kosong aje. xde ape.haha.so today , dipanggil untuk bagi "peti ais 3 pintu" yang aku mintak haha. 

jeng

jeng

jeng

jeng

jeng


taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!

coffee maker

toaster

sekarang dah xde alasan untuk tidak mahu buat breakfast untuk enciksuami ahahaha. Thanks sangat2 kat korang!!! haihhh terharu.sobs T_T

p/s: 2 items dah boleh potong dari senarai list yang korang berhajat nak bagi tu ahakz :P

Oct 30, 2011

apa yang belum setel????

at 11:09 AM Comments Links to this post
URUSAN / HAL RASMI BERKAITAN : -
1) Ketetapan Tarikh :
a. Akad Nikah & Resepsi : 7 November 2011  - DONE
b. Bertandang : 27 November 2011 - DONE
2) Borang / Urusan perkahwinan :
a. Kursus Perkahwinan : Petaling Jaya - DONE
b. Hiv Test : Klinik Kerajaan Permaisuri - DONE
c. Borang Kebenaran Nikah - Lelaki - DONE
d. Borang Kebenaran Nikah - Perempuan - DONE
e. Penghantaran Borang : September - DONE
f. Booking jurunikah berdaftar : Jurunikah Bukit Setongkol.  - DONE
g . Saksi : - DONE
3) Lokasi Majlis :
a. Akad Nikah : Rumah Pengantin Perempuan – DONE
b. Resepsi : Halaman Rumah Pengantin Perempuan - DONE
c. Bertandang : Rumah Pengantin laki - DONE
4) Tema / Konsep :
a. Akad Nikah : Purple Pink  – DONE
b Resepsi : Red Purple – DONE
c. Bertandang : Turquoise – DONE
5) Kad Undangan / Jemputan : DONE
6) Save The Date Anouncer
-  FB / BLOG : - DONE
- WEDDING WEBSITE : - IN PROGRESS <-- ngade2 haha
- Email Wedding : - DONE
7 ) Signage (Bunting / Banner / Penanda Arah / Welcome Sign) :PENDING
a. Lokasi : - Simpang rumah
b. Saiz : A3 Size-
c. Bilangan : - 2
d. Design - SDN.BHD


VENDOR / PIHAK TERLIBAT : -
8)Kanopi :
Resepsi : K.yah Pengantin – DONE
Bertandang : Ditentukan oleh pihak lelaki - DONE
9) Pelamin / Wedding Dais :
a. Akad Nikah :Di Masjid
b. Resepsi :
- Decoration / Konsep : 1panel - DONE
- Warna : Redpurple+white -DONE
10) Photographer (OP) :
a. Akad Nikah :
- Official Photographer : PalieMassa – Booking DONE
b. Resepsi :
- Official Photographer : PalieMassa – Booking DONE
c.Bertandang :
- Official Photographer : SDN.BHD – DONE


SET PAKAIAN PENGANTIN :-
11) Set Busana Pengantin :
a. Akad Nikah : SDN BHD
- Busana / Dress : DONE
- Baju Pengantin Lelaki : DONE
- Tudung : DONE
- Veil : DONE
- Bride Shoe :  K>YAH
- Men Shoe : DONE
- Songkok / Kopiah : - PENDING
- Accessories : - DONE
- Inai : PENDING
b. Resepsi : K.YAH PENGANTIN
- Busana / Dress : - DONE
- Baju Pengantin Lelaki : - DONE
- Tudung : - DONE
- Veil : - DONE
- Bride Shoe : - DONE
- Men Shoe : - DONE
- Songkok / Kopiah / Tanjak : - DONE
- Accessories : - DONE
- Inai : Provided - DONE


c. Bertandang : K.YAH PENGANTIN
- DONE
12) Make up :
a. Akad Nikah : – Booking DONE
b. Resepsi :– Booking DONE
c. Bertandang : PENDING
13 ) Pengapit / bridesmaid/bestman :
a. Bilangan - 2
b.Warna Baju - KIV
MISCALENOUS / ADDITIONAL THINGS :-
14) Doorgift :
a. muffin-IN PROGRESS
b.kacang-INPROGRESS
c.mug-DONE
15)Hantaran / Dulang :-DONE
9berbalas 11
16)Handbouquet :
a. Akad Nikah :INPROGRESS
- created by : mysis
c. Bertandang :
- jenis : - PENDING
- warna : - PENDING
- created by : – PENDING
RUMAH DAN PERSEKITARAN :-
17) Ruang Tamu :
a ) cat : light purplepink – IN PROGRESS 
18 ) Bilik pengantin :
a. Set katil / perabot :  - DONE
b. Warna bilik : Purple Pink - DONE

19) Facial / Massage / Inai :
IN - PROGRESS
PERCUTIAN RIANG RIA
20) Honeymoon  : DONE
Date : disember
Location : rahsia katanya
Tickets : pon rahsie
Accomodation : rahsie jugakkkk




Oct 27, 2011

♥ 10harilagi ♥

at 9:45 PM Comments Links to this post
Assalamualaikum semua :)

Dupdapdupdap jantung ni haaa. lagi 10hari. semoga dipermudahkan segalanya. minggu lepas balik kampung. amek leave satu hari sebab nak tengok apa yang patut. urusan cat mengecat bilik bagi kat adik haha. barang dalam bilik pon dah beli. beli almari je. satu set ngan meja solek haha. tapi xde kerusi kecik. curik mak punya la sat hehehehehe

balik beli cat sendiri. ngan adik. jenuh nak carik. maklumla kawasan kampung. last beli cat, tunjuk kat abah, cepat2 geleng kepala. tak berkenan.hahaha. mana taknye, pink kotttttt. sian abah. xsanggup kot tengok rumah warna pink hahaha. act bukan pink betol,warna pink purple y pekat. dapat warna cerah n berkilat lebih dari dalam buku.haihhhh. so urusan seterusnya serah kat abah la hehe

borang nikah dah selesai. jurunikah dah kompem. tapi buat after zohor. nak tukar tapi dah x sempat. fully booked. xpelah, zohor skang awalkan, sempat lagi nak pungpangpungpang pon hahaha. tapi cara abah hantar borang sangat kelakar. sebabnya, abah hantar terus kat jurunikah masa orang kampung aku kawen aritu. direct je bagi time orang nak akad nikah hehehe, xpelah,janji sumer dah setel. 

so far semua macam ok. cuma satu pintaku, dont expect too high hehehe. majlis kawen aku sangat simple. baju pon x gah. xde 2,3 pasang macam korang. kenduri ni pun sekali ngan tahlil arwah atuk so ma n abah nk buat simple yang mungkin. mengikut kesesuaian majlis. korang jgn demand mcm2 tau hahaha.

fuhhhhhhhh! xlama dah ni weyyyyyyy. cuaks!

Oct 24, 2011

boleh ke bagi cmtu je??

at 10:50 PM Comments Links to this post
Assalamualaikum...

dalam dilema! sudah tiba masanya nak bagi kad kawen kat bdak2 dept. eh bdak2 pulak padahal ramai taraf pakcik2 dah ngan aku hehehe

nak dijadikan cerita, ada 3 org chinese. duk terfikir2 termenung2. cmne nk bagi. kat dalam kad tu kan tertulis nya kalimah "Assalamualaikum, bersyukur kehadrat Allah s.w.t....."

Is it ok to give it to them?nak potong ke bahagian salam tu ganti selamat sejahtera?ke xde makna ape?

i dunno. ilmu tak cukup lagi sobs :(

help me plis,

Oct 16, 2011

saat-saat akhir berstatus bujang

at 5:08 PM Comments Links to this post

less than a month until i become someone`s wife,insyaAllah. 

A WIFE! 

speechless!

rasa macam tak percaya hari ini akan datang jua. sebelum ni duk sibuk pening2 fikir pasal wedding day. ada tak yang kurang,ada tak yang over,apa lagi yang x etel. kalau nak diikutkan, memang la akan kurang. bergantung kepada perspektif masing2 la. tapi bagi aku, cukup andai semuanya selamat. semua yang penting ada. tetamu dapat makanan cukup.
kalau nak ikut trend sekarang untuk sebuah majlisper kahwinan,aku memang jauh ketinggalan la haha.

semenjang 2menjak ni dah mula otak sesak memikirkan kehidupan lepas kahwin. rasa macam cuak betol. xtau lah. ilmu di dada belum cukup sempurna untuk bergelar isteri, memikul tanggungjawab bersama si suami menerajui sebuah rumahtangga. semoga jalan2 yang bakal kami lalui dipermudahkan olehNya.

da start rasa cuak ni cmnooooooooooooooooooooooo???


Oct 12, 2011

kad saya simple dan cantik!!!!!!

at 10:42 PM Comments Links to this post
tolong,tolong,tolong

boleh tak nakjerit kat sini? kad saya dah siap. simple dan cantik!!!!!!!!!!!!!!!!!

hahahaha

xleyh blah puji kad snirik. sebenarnya simple je kad ktorang. memang senang! ni la tips aku untuk korang yang pening2 kepala nak pilih2 kan. amek je yang readymade tu. xyah nak buat snirik yang cantik2,ubah sana ubah sini,hantar 2,3kali betulkan draft. tengok macam aku, 2mgu dah siap! hahahaha

*padahal dah xdemasa nak buat semua tu hak2

for our kad, aku pilih perkhidmatan Kanda& Dinda wedding. sebenarnya banyak lagi website yang aku rambang mata nak pilih tapi bila jenguk2 ngah under maintenance lah. tu lah, nilah. pastu mintak quotation pon nak kena pergi kedai nun jauh di kuantan. kak oi, saya duk penang xkan la semata2 nak g kuantan kan haha. memang xkan la

disebabkan kesuntukan masa, ktorg pilih yang paling simple kot dalam tu. peta dah lama buat. lepas isi borang tempahan, pihak kanda dinda akan contact within 24hours. memang pantas. disebabkan ada satu salah isi, dorang call aku. after betulkan,dorang cakap akan bagi draft after a week.

memang betul, lepas tu sampai la draft. Alhamdulillah semua ok then terus proceed ke printing. seminggu lepas tu terus siap. ktorg g amek terus kat kedai senang. nak pos2 bagai extra duit lak kan. so pergi la amek. puas hati ngan kad ni. skang proses lipat melipat. 

sape nak tolonggggggggggggggggggggggggggggg!

Oct 10, 2011

save the date! kali ni betul2 hehehehe

at 10:50 PM Comments Links to this post

Assalamualaikum w.b.t & Salam Sejahtera.
koranggggggggggggggggggggg!!! hehehe *blushing*


akhirnya!! sampai jualah masa untuk aku reveal tarikh keramat ni. penat tau tunggu, tangan gatal2 dah nak tekan2 keyboard. kesian EncikTunang selalu je sabarkan aku hak2. biasa la aku kan over excited sket heheheh

Maka dengan ini, insyaAllah akan berlangsungnya majlis perkahwinan aku dan Encik Tunang seperti tarikh yang tertera di atas. dah start rasa cuak.SemogaAllah permudahkan segala urusan. xsampai sebulan je lagi ni.cuaks okeh.


Pray for us people. :)

Oct 3, 2011

alkesah kadkahwin saya!

at 10:59 PM Comments Links to this post
tersebutlah kesah, apabila tiba-tiba majlis perkahwinan saya dipercepatkan. sangat2 lah dipercepatkan. 2bulan awal dari tarikh yang dijangka. so agak2 korang bila ek? hahah ada hati lagi nak berahsia. :P

lepas balik kampung haritu, dapatlah satu tarikh. maka kelam kabutlah nak buat tempahan bagai. macam kad kahwin, selagi xde tarikh memang xleyh nak proceed la kan?

tapi bila dah dapat tu, terus tengok balik kad yang survey dulu2, terus isi borang tempahan. kena isi semua maklumat lah yang dikehendaki. then dalam masa 24jam dihubungi oleh pihak kad tu. sebab ada salah isi sikit. pastu bayar deposit rm50. pastu terus proceed untuk draft.   dalam masa seminggu dah siap draft. check 2, 3 kali rasa macam dah x silap. proceed pulak ke step seterusnya . bayar 50% daripada balance. so, skang tunggu dorang printing. dan amek bila siap dalam masa yang ditetapkan.

nanti dah siap i bagi kad okeh. hihihi

bila aku renung2 balik, rasa macam simple n sekejapnya urusan kadkahwin aku ni.xde la masalah macam sesetengah B2B yang lain. ada yang salah type lah, x ikot apa yang kita nak. kena pulak ngan b2b yang cerewet, bunga letak senget pon nak betulkan balik. Alhamdulillah, Allah permudahkan salah satu step kami. aku pun dah x larat nak banyak2 cerita, banyak songeh. hopefully xde salah kat mana2 nanti.

tapi, kad aku simple2 aje. buat mahal2 kang orang buang lam tong sampah lak. aku rasa mcm sayang duit pulak haha. kedekut bertempat ke x ni? :P
 

STEP BY STEP~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea