Aug 30, 2010

kontroversi sejagat

at 1:25 PM Comments Links to this post
eh eh entah apa-apa je kan tajuk. memang kontroversi. 

after aku post entri semalam y memang keemoan tahap melampau tu, ramai pulak y pelik, tertanya-tanya apa sebenarnya yang berlaku.

Alhamdulillah, walaupun ada yang mulut busuk kat luar tu duk bising-bising masih ada lagi kawan-kawan aku yang bagi support. thanx korang! 

jangan risau lah kamu, aku oke2 aje di sini. cuma semalam tu agak kurang ok la kan. tapi xpe, aku tak perlu goyah tak perlu nak fikir banyak2 pun pasal apa yang dorg cakapkan tu.

yang penting aku fikir pasal hidup aku sebab jodoh bukan kat tangan dorang pun. at least, aku dah ada plan dan perancangan hidup aku. entah-entah orang yang bising2 tu xde pun kan. bising je lebih. 

haiiihhh sabar je laa.

Aug 20, 2010

masa silam

at 6:35 AM Comments Links to this post
tak tahu kenapa tapi kalau bab jiwang-jiwang ni memang aku lagi selesa nak berceloteh di sini hehe

nak tanye satu soalan. kau kisah tak pasal masa silam partner kau? what if oneday kau dapat tahu partner kau blablabla. kau pernah nak ambil kisah tak? pernah cuba untuk mnegorek seboleh mungkin kisah silam mereka?hmmm bagi aku, apa-apa pun yang terjadi di masa lampau partner aku adalah hak dia untuk sembunyikan. dan aku memang takkan nak mencuba untuk mengorek ke apa. unless kalau dia willing nak gtau aku sendiri tanpa paksaan. bagi aku, apa yang lepas biar lah berlalu. tak mahu nak kaitkan dengan masa sekarang. bukan apa, sesetengah orang sangat mementingkan pasal ni.

aku pernah terdengar, even kau dah kahwin kau tak perlu nak ceritakan everything pasal masa lampau kau lagi-lagi kalau akibatnya memudaratkan perkahwinan. aku tak ada dalil yang nyata. anyone? kongsi please.

haaaaa mula la tu nak serkap jarang. tiada kena mengena dengan yang hidup mahupun mati kekeke

ok. apa progress sekarang?? nothing much. just nak kumpul2 duit untuk beli next new things. eh things? macam banyak je. hehe biarlah rahsia.

Aug 19, 2010

yeay!

at 3:32 PM Comments Links to this post
detik-detik yang tinggal sebelum aku menjejakkan kaki ke malaysia tercinta! ehem








Aug 17, 2010

a joke?

at 7:31 PM Comments Links to this post
baca-baca blog orang terjumpa yang ni.hohoho


#CASE 1
Getting married is like going to a restaurant with friends. You order what you want, then when you see what the other fellow has, you wish you had ordered that.

#CASE 2
At the cocktail party, one woman said to another, "Aren't you wearing your wedding ring on the wrong finger??" The other replied, "Yes, I am. I married the wrong man."

#CASE 3
Before a man is married, he is incomplete. Then when he is married, he is finished.

#CASE 4
Marriage is an institution in which a man losses his bachelor's degree and the woman gets her master's status.

#CASE 5
A little boy asked his father, "Daddy, how much does it cost to get married??" And the father replied, "I don't know son, I'm
still paying for it."

#CASE 6
Young son : "Is it true, Dad, I heard that in some parts of Africa, a man doesn't know his wife until he marries her?"
Dad : "That happens in most countries son."

#CASE 7
Then there was a man who said, "I never knew what real happiness was until I got married, and then it was too late."

#CASE 8
A happy marriage is a matter of give and take; the husband gives and the wife takes

#CASE 9
When a newly married man looks happy, we know why. But when a ten-year married man looks happy, we wonder why. Affair ?

#CASE 10
In the first year of marriage, the man speaks and the woman listens. In the second year, the woman speaks and the man listens. In the third year, they both speak and the neighbors listen.

#CASE 11
After a quarrel, a wife said to her husband, "You know, I was a fool when I married you." And the Husband replied, "Yes, dear, but I was in love and didn't notice it."

#CASE 12
A man inserted an 'ad' in the classified : "Wife wanted". The next day, he received hundreds letters. They all said the same thing "You can have mine."

#CASE 13
When a man opens the door of his car for his wife, you can be sure of one thing : either the car is new or his wife is new.

#CASE 14
A woman was telling her friend : "It is I who made my husband a millionaire."
"And what was he before you married him?" the friend asked. The woman replied, "A Billionaire."

Aug 10, 2010

doushiouu?

at 9:12 PM Comments Links to this post
.its a looonggggg way to go. yet im stressed !
cuak.
macam2 pk.







haiihhhh, nih incik BM tau kompem kena bebel kang.

detik2 aku jatuh chenta ngan BM (o^_^o) *blushing

at 3:53 PM Comments Links to this post
eceh.tajuk taknak kalah. tapi aku taknak cte y tu pun. just xtau nk letak tajuk ape hahahaha
sementara masa banyak berangan ni aku nak tulis la. kecoh la lu minah! haihh blog aku suka aku la

dah jadik belog cintan-cintun la pulak. mana preparation kawen nya? ngah bersiap sedia la ni haha perisai sana-sini. so bagi tensen berkurang so kita santai2 dengar cerita jiwang2 okeh? x okeh? p main jauh.shuh3

ok. lagu ni yang buat aku sedar sebenarnya aku dah start suka si BM ni. memula duk pakat nk deny. mati-matian lah. orang duk lempar gosip ke apa ke. lantak lah. aku tetap dengan pendirian ku. ha ha ha ha

kami janya kawan biasa. tak lebih dari itu <--- cilok jawapan artis sket kekeke 

sampai lah one day. aku terdengar lagu ni. time tuh ngan homesik ke ngah sedih ke ngah apa aku xtau la tapi aku dengar je lagu ni. aku amati lirik. tetiba aku nanges. nanges gila2 lah. macam budak kecik. nasib bek duk sorang. takde la housemate mengamuk dengar aku nanges. eceh.

pastu aku msg die. 辛いです。知らないの?
xtau makna? p tanya pakcik google haha.

xnk lah cte banyak2 kenapa bagaimana dan di mana. p la dengar sendiri. walaupun tak nampak kaitan hahaha oh, hint : kau dan nya dalam cter ni bukan tertakluk pada satu watak je hahaha sesuka hati aku je kan. aku tu sah2 lah aku, xkan jadik kau pulak



hakikat sebuah cinta by saleem.
Aku adalah insan yang tak punya
Cuma rasa cinta membara
Lalu tercipta rinduku padanya
Kerana cinta bahagia

Pujangga menyatakan oh cinta berharga
Dari emas dan permata
Lalu ku bawa cinta di persada jiwa
Sinar menyuluh gelita

Sewaktu debar cintamu terasa melanda
Bangkit rinduku padamu di ketika itu
Lalu tersentak diriku sedari lamunan
Kini sebenarnya aku telah kau tinggalkan

Aku adalah insan yang tak punya
Kilauan emas permata
Lalu kucuba menaburi cinta
Bagimu tiada nilainya
Tiada harta dan cinta


perbuhungan jarak jauh BM ♥ CP

at 11:06 AM Comments Links to this post
assalamualaikum =)

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

haaa ape la pulak BM & CP nih. nama singkatan bagi dia n aku hahahaha. nama penuh? xleyh gtau. private & confidential kekekeke

arini nak citer sikit pasal PJJ ni. atau omputih cakap long distance relationship.ecewah. honestly, PJJ ni sangat besarlah dugaan dia kan. my previous relationship pun PJJ gak. walaupun we stay in the same country but still jarak jauh gak. sebab bukan boleh jumpa tiap2 minggu pun, tiap2 bulan pun belum tentu. unless ada cuti semester. so same goes with current PJJ. sebab dah ada pengalaman, aku dah makin matang kot nak handle PJJ nih.ecewah, ye ke BM(bukan bahasa melayu ok)? haha ntah2 sama je kekeke

apa yang penting dalam sebuah relationship yang jauh beribu batu ni?

kepercayaan
bagi aku, kepercayaan sangat penting. kau kena bagi 90% kot kepercayaan kat partner. takleh nak cakap 100% sebab belum kawen kekeke dan kau kena tunjuk la kat partner yang kau trust dia. kalau duk sibuk2 tanye banyak sangat arini kua ngan siapa. ada perempuan ke tak, harini kakak tu tegur lagi ke tak blablabla kadang2 boleh menimbulkan rasa tak selesa kat sebelah lagi satu. "tak percaya ke?" tapi jangan la tak tanya langsung. kang ada pulak yang terasa kita ni x concern.
yup.its too complicated.

kejujuran
ni lagi satu elemen penting. kau kena jujur dalam hubungan. tak kisah lah jujur dari segi apa atau dalam keadaan macam mana.yang penting JUJUR. sesetengah orang berpendapat tak apa nak buat salah, nak curang kejap selagi partner tak tahu. tapi bagi aku, benda tu lama2 akan makan hati sendiri. benda ni sebenarnye menunjukkan kau tak hargai partner kau. tak kesian ke partner kau bukan main baik tapi kau kat belakang macam alim2 kucing je kan.

ok. harini nak kongsi 2 elemen penting ni je. kang bg panjang2 sape nak baca? haha dan kedua2 ni perlu diiringi ngan kepercayaan penuh bahawa Jodoh di tangan Tuhan. kau kena letak sepenuh kepercayaan kat Allah. if he/she is the one then no need to worry. yang penting kena usaha sikit2 and the rest tu kita serahkan kat Allah.

peace~
selamat berpuasa! jom terawih malam ni hehe

Aug 8, 2010

can' t think of anything right now

at 8:45 PM Comments Links to this post
yup. as stated above. blur.
kadang2 pengalaman lepas terbawa2 je nih.
apa lagi? pengalaman nak jumpa bakal mertua la. cuaks okeh.
counting times. Ya Allah permudahkan segala urusanku.
uhuk2. kompem tangan sejuk macam batu. nanti mak (ecewah dah panggil mak) jangan gelak okeh.

ngan si dia duk cakap bahasa lua je.berperasaan. padahal dua2 anak jati ganu.
nanti balik kena cakap bahasa ganu ler. cmno nih? hahaha tak dapek nak dibayangkan. kekeke

beli sendiri aje~

at 1:07 AM Comments Links to this post
ewah2. kalau aku nak, aku la yang beli. haaa ni konsep barang hantaran ktorg untuk setakat ni lah. mana-mana barang yang aku nak masukkan dalam list hantaran daripada dia, aku dah beli siap2.yela aku yang nak pakai nanti. lagila kalau barang tu aku boleh dapatkan kat sini. zaaaaaaaaaaaas aku sapu je terus hehehe dia pun sama. dah usha siap2. kalau boleh beli kat sini aku sapu la lagi sekalik hehehe kalau kat malaysia lagi  best, sapu kat malaysia je haha nanti saya balik malaysia kita sapu sama-sama oke? hihi

kiranya tak ada la istilah macam barang hantaran untuk perempuan lelaki yang belikan everything. kira macam hadiah. nak buat macam tu pun ok what. tapi kami lain sikit la. cari sendiri nak barang macam mana. kalau hati besar sket nak bagi hadiah walaupun partner taknak pun tak apa, kan2? =P


Aug 7, 2010

bila hormon tak stabil

at 8:37 PM Comments Links to this post
semua orang sedia maklum, perempuan ni ada satu masa yang hormon dia tak stabil, emosi terganggu salah sikit je zaaaaap! kena cantas la jawabnya. dua keaadaan bila emosi tak stabil ni. bila period dan waktu mengandung. kan2? aku tak pernah mengandung so xtahu nak cakap macam mane tapi secara teori nya macam tu la kan. practically xleyh nak cakap lagi. tunggu 3 4 tahun lagi lah, insyaAllah. amin haha

so, bila dah emosi tak stabil. siapa yang kesian? future husband la. adehhh. kesian la. kadang2 pasal benda kecik pun aku nak mengamuk. xde la mengamuk mana, merajuk tarik muncung panjang sedepa la. pastu menangis hahaha

wahai lelaki2 di luar sana. kami bukan sengaja pun. dah hati cepat je tergores kan. maafkan kami. hihihi
tapi bukan lah mengambil kesempatan nak jadikan alasan "pms" sebagai tiket nak merajuk hari-hari. 

Aug 5, 2010

task untuk future husband ha ha ha ha ha

at 4:17 PM Comments Links to this post
assalamualaikum =)
*************************

hai hai bai bai hehehe

aku baru je bagi 1 tugasan baru untuk future husband, insyaAllah. tak susah pun hehe

dulu masa aku form 2@3 aku pergi kat satu pasaraya ni, bahagian cenderamata/hati(?).sampai kat satu part ni, aku tertarik gila ngan satu benda alah ni. memang menarik hati dan jiwa aku la. haha
masa tu nak beli dah, tapi aku matikan hajat di situ. masa tuh pulak bahana membaca novel punya impak menampakkan kesan-kesannya haha. masa tu aku duk cakap kat diri sendiri camni

"aku taknak beli sendiri. kalau ada orang bagi hadiah ni aku nak kawin ngan dia"

hahahahahahaha. POYO kan? tapi kalau dapat daripada perempuan xkn la nak kawin ngan pompuan ye tak? dulu time form 4 ada la aktiviti SA kat dalam dorm. setiap orang dalam dorm diberi SA masing-masing .xleyh men pilih2. so masa hari last2 kena bagi hadiah kat SA masing2. aku tulis kat whiteboard dorm 

nak barang2 yang gerak2 ada bunyi2. 

kalau dapat benda alah ni memang aku suka gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. impian dari umur 14 tahun nih. tapi sampai sekarang tak pernah dapat agi hehe.

so aku bagi new task kt future husband sebab aku nak kahwin ngan dia je. so dia kena cari jugak hadiah tu haha.


hint : ada hukum fizik. bergerak2 dan ada bunyi. 




hahahaha memang sangat tak membantu kan? semua benda pon ada hukum fizik kot. semua benda gerak2 dan ada bunyi2 kot. hahaha

tapi aku taknak tambah hint lain sbb dari dulu smpai sekarang aku just akan guna hint ini shj. so, to my future husband sila berusaha sampai dapat hihihi

just follow your heart. eceh..

p/s: kalau awak tahu personaliti sy cmne, suka brg cmne mesti awk tahu apa brg tu kekekeke 

Aug 3, 2010

ada tips rahsia yang super extra ordinary x?

at 2:06 PM Comments Links to this post
nak balik jumpa bakal keluarga mertua secara personally.
1st time jumpa
what should or shouldn`t?



Aug 2, 2010

best woman win

at 6:00 AM Comments Links to this post
selalunya best man win.
tapi dia cakap kat aku,kali ni best woman win.
  haha boleh pulak mcm tu.
just wait and see~ <-- ayat nak sedapkan hati sendiri haha



Aug 1, 2010

keputusan dah keluar

at 12:35 PM Comments Links to this post
kasik korang berdebar2 sikit
rasa apa yang aku rasa haha
aku busy. esk exam.
pas exam aku gtau aci je kan?
kekeke
 

STEP BY STEP~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea