Jun 25, 2014

Random

at 4:05 PM Comments Links to this post

Assalamualaikum

Harini checkup,makanya saya nak merepek meraban kt sini  sbb bosan menunggu dan terus menunggu.

Damia da umur setahun 2bulan 2minggu 4hari.

Dah macam2 achievements tak terkira dek akal. Kalau dl excited nak rakam satu persatu tp saya lebih suka untuk enjoy the moments rather than sibuk terkial2 nak setting camera video bagai.

Kadang2 sesuatu benda y dibuat tu exclusively for that day only. Esok da xde.

So utk sekarang , damia dah pandai ikut perkataan y senang2.

Tumpah
abes
Nah
Nanak
Tutup

Seronok sgt dga. Mamanye ikut excited. Haha

Masih belum boleh jalan tapi da boleh bangun berdiri sendiri.pastu gelak2 bangga diri, sambil nyanyi na na na na

Makan Alhamdulillah xde masalah.

Pantang tengok orang makan mesti nak join sama. Seronok la dia mengunyah gigi da 8 batang.

Da pandai merajuk guling2 meraung2 kalau x kena ngan angin dia. Pastu smpai ke sudah la xnk ngan mamanye.

Sangat suka mandi..erm main air sebenarnya. Obses sangat nk pegang paip. So kena bijak sket, bukak paip air hujan tu je,mamanye mandi sekali.

Ohhhh benda baru mama tau.

Sangat takut kucing!! Hahaha

Dan juga binatang lain actually :p

Jun 7, 2014

Boy or girl ?

at 10:47 PM Comments Links to this post

Assalamualaikum.

Dah berapa minggu asyik tertangguh je nak pergi jenguk baby dalam perut. belum ada kesempatan.

bila org tanya nak laki ke perempuan, memang la akan jawab xkisah tapi jauh di sudut hati macam berharap laki haha hipokrit x? :p

tu y mcm xkesah xscan pon. Bila da keluar kang baru tahu. Tapi tadi beritahu suami rasa macam girl sebab perut kecik comel? Hahaha

"Sabishi la papa kalau dua2 girl"

Motif sangat kan nak sabishi bagai.

Tengok lah kalau rajin n larat boleh menjenguk baby.

Yang penting semua selamat hingga ke akhirnya.

InsyaAllah.

Jun 1, 2014

persiapan menyambut kelahiran

at 12:15 AM Comments Links to this post
Assalamualaikum!

sekarang dah masuk minggu ke24. keterujaan masih sama bila terasa pergerakan baby dalam perut tapi x seteruja macam ketika mengandungkan damia dulu, maksud aku dari segi persiapan barang2 baby.

sebab dulu kena mula dari kosong, tapi sekarang mungkin mula dari 50%? hihihi

apa-apa pun mari kita tengok list. aku ambil je dari post lama. edit yang mana patut.

A.KEPERLUAN IBU

  • Set berpantang-dulu dapat free sekarang kena cari baru. mungkin ambil set shaklee?
  • Barut perut / bengkung
  • Pump & tempat penyimpanan susu-DONE
  • Maternidy pad
  • Nursing bra-DONE
  • stoking-DONE
  • termos-DONE
  • baju menyusu-nak tambah lagi 2,3 helai
  • kain batik-DONE
  • tuala-DONE
  • baju sejuk-no need
  • Selipar-DONE
  • Toiletries
  • Minyak / losyen ibu bersalin

B.KEPERLUAN BABY

  • kain lampin / pakai buang-nak beli lagi satu set, y lama dah banyak xde n buruk :P
  • baju baby *butang depan-DONE
  • hanger baby-DONE
  • sarung tangan / kaki-DONE
  • baby wipes
  • tuala kecik / sapu tangan-DONE
  • minyak baby
  • towel-DONE
  • barut-maybe beli sket & nak jahit sikit y lama
  • kelambu-DONE
  • kain bedung-DONE
  • bag baby-DONE
  • nappy nash cream
  • tab mandi baby-DONE
  • botol baby-DONE
  • tilam, bantal-DONE
  • tunku-kena beli kana
  • bakul *utk pg hospital--DONE
  • bedak etc.
  • baby court
  • stroller-DONE
Lets do the math
DONE=20
TOTAL=34

58.82%

wah banyak lagi kena siapkan. 
sekarang ni da makin xlarat nak jalan sakan macam dulu. so tunggu duit kutu kita beli serentak sekali harung je abes cerita :P
 

STEP BY STEP~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea