Nov 30, 2010

Ministry of Moment : just click contest

at 7:28 PM Comments Links to this post

source: Ministry of Moment
pembetulan : girl`s expression
facebook ministry of moment




macam ni kira ok x? hehehe

jom tengok apa yang perlu dibuat? adakah daku sudah mematuhi syarat2 itu?
syarat di ambil dari blog ini
my facebook profile : Ckyn Wan

***************************************************
All you have to do is:

1. Search for MINISTRY OF MOMENT page in Facebook and click “Like”.[DONE]

2. Go to ‘Photos’ and find a folder named ‘Contest’.{DONE}

3. Pick one picture that you like from the folder and write a creative entry in your blog with the title; Ministry of Moment : Just Like contest and tell us why do you like that picture.[DONE]

4. Under the picture, type; source: Ministry of Moment with link [DONE]
http://www.ministryofmoment.com/

**************************************************

p/s : sorry di atas kesalahan ejaan atau tatabahasa. rushing je buat ni sebab takut x sempat hehe
p/p/s: wish me luck! best nye kalau boleh menang!
p/p/p/s : penganjur, andai ada mana2 syarat yang xlengkap plis tell me hehe



Nov 22, 2010

sesi kaunseling sebelum kahwin

at 9:08 PM Comments Links to this post
sesuai dengan perkembangan teknologi dan zaman yang dah bertambah maju ni, majlis2 seperti merisik bertunang, akad nikah dan bersanding pun maju lah jugak, selari dengan peredaran zaman. sekarang ni orang bertunang dah macam orang kahwin aje majlisnya. kadang-kadang kos nak bertunang pun menelan belanja puluh2 ribu. jangan buat2 terkejut sebab memang lah ada. memang nilai tu affordable untuk orang yang berada, tapi still its a big amount la bagi aku.

lepas tu sekarang masing-masing tak nak kalah. semua dah nak jadik ikutan. bermula dengan video wedding fairytale, photoshoot pre-wedding syed mudzaffar , video wedding pengantin terjun kolam, video save the date elyana dan macam2 lagi lah yang aku tengok. memang terus mencetus pengaliran adrenalin dan neuron2 untuk merasa jeles. rasa macam nak buat. rasa nak jugak.nak jugakkkkkkkkkkkkkkkkk. T_T

tapi dalam masa yang sama, aku banyak kali beritahu diri sendiri. mereka tu mampu nak buat macam tu. biarlah. kau pun mampu tapi kena la ikat perut lama sikit, kawen pun lambat banyak lah jadiknya.hahaha aku taknak lah nanti aku kumpul duit 30-40 ribu RM semata2 nak macam mereka, orang datang majlis aku puji melambung2 bagai nak rak tapi hari esoknya nak menghadapi hidup baru tu orang dah x amek kisah dah.

so, kau jangan terpengaruh ye cik adik. just plan apa yang ada dalam kepala kau, sesuai dengan keadaan diri kau dan keluarga kau. kalau orang datang nanti nak cakap wedding tak gah pun xpe, janji kamu puas hati dengan apa yang kamu mampu lakukan. masing2 ada pendirian dan pandangan sendiri.

ini termasuklah dari semua aspek. baik barang hantaran, duit hantaran, kenduri kahwin, pelamin, baju pengantin dan semua sekali. bila kau tengok orang bagi barang hantaran mahal-mahal, kau pun terketar lutut nak cari jugak. bila kau dengar ada orang letak duit hantaran 20k , jangan nak demand lebih2 nak jugak walaupun kau tu belajar oversea.kalau orang lain kenduri jemput 1000 orang sewa dewan, kau kena paham macam mana konsep kenduri kahwin kat kampung. masing2 ada pro & contra. 

orang nak mengata nanti biarkan lah, sebab lama nanti mereka senyap. yang penting kamu bersederhana.

ok, tamat sudah sesi kaunseling terhadap diri sendiri! haha

p/s : bagi aku bukan kos paling mahal patut dibanggakan, tapi kos paling murah yang kamu boleh kejar untuk dapatkan kepuasan majlis yang maksimum. betul x?

p/p/s : yang lebih penting, hidup selepas berumah tangga

Nov 20, 2010

save the date plis!

at 9:01 PM Comments Links to this post
nak buat jugak lah macam ni. aci x?


tapi keras kejung la depan video camera kang haha

p/s: oh sorry, terbagi harapan palsu kekeke

Nov 18, 2010

expect the unexpected

at 11:57 AM Comments Links to this post
tajuk macam pelik. lantak lah. janji aku sorang je yang paham! hahahahaha pagi tadi tidur kurang nyenyak. kejap2 terjaga. biasala tu sindrom barang nak sampai harini kekeke gedik gelenya buat pagi hari, konon2 jadik pendorong bangun awal pagi tapi hanya tinggal mimpi. sejuk pagi yang membeku sampaikan aku tidur pun selubung penuh dari kaki sampai kepala. dengan futon(toto)+mofu,beralaskan hot blanket lagi. bukan dengan selimut aje.

ok berbalik pada topik asal. 3 hari lepas aku order barang tapi masih lagi  bukan most-wanted si oren-putih. pagi tadi barang dah sampai. dan tang tu jugak aku bukak. walaupun dalam kepala ada dah bayangannya macam mana, tapi nak jugak bukak kan. walaupun dah dapat amaran dari dia, kalau bukak kena beli baru haha

tapi degil. aku bukak kotak dari pakcik sagawa. speechless. cantik!!!! i like! and ada lagi benda yang lagi cantik yang aku tak expect! sorry tak pernah beli barang macam tu so xtau akan dapat benda camtu! jakun. hahaha

terus terfikir dan terbayang dalam kepala nak letak mcm mane as a hantaran nanti! huaaaaaaaaaaaaaaah i like!

sorry xde gambar lagi. sebab teruja bukak2. kemudia sambung tidur. haha eh kalau gambar pun sipi2 aje la aku tunjuk ye. buat yang dah tahu, sila zipkan mulut anda onegaishimasu. hehehe

kesimpulan : ada dua lagi yang perlu diburu sebelum balik ke malaysia! yosh!

Nov 14, 2010

si dia dipaksa renshu(berlatih) jadi ketua keluarga ha ha

at 11:26 PM Comments Links to this post
fuh!
dari pukul berapa lagi kami duk window shopping.
bertukar2 link sana sini.
saling bertukar pendapat yang mana berkenan, yang mana okay dan yang mana tak okay.

sehingga lah jumpa barang yang berkenan.
ya, kami berkenan. sangat  berkenan.

calculate sana sini.
compare sana sini.

fuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!

setelah pasti dengan kandungan, sila tekan butang [order]

tak tahu kenapa rasa  macam hati dupdapdupdap je nak tekan. hahahaha bukan aku sorang je! dia pun sama. dua-dua pening. dua-dua bercelaru nak buat keputusan. 

aku : cepat buat keputusan
dia : awak la!
aku : saya ke?? awak la, renshu nak jadi ketua keluarga ni hahaha
dia : hahaha baiklah. dengan ini silalah order 

sampai macam tu sekali ko! walaweyhhhhhhhhh. teruk gak penangannya. maka..................

Thank you for your order

Your order has been sent to the shop

kompem malam ni aku tak lena tdo! hahaha

p/s : tapi ni bukan most wanted oren-putih tau! haha

Nov 7, 2010

bestnye kalau boleh buat jugakkkkk

at 4:25 PM Comments Links to this post
saikin(lately) ni selalu jugak la terjengah blog b2b di luar sana dan terjumpa mereka2 yang buat pre-wedding ataupun nak buat banner guna gambar ala-ala kenangan zaman sekolah gitu. ada yang buat video. biasanya kalau couple tu dari sekolah yang sama lah. kalau sekolah yang lain2 macam mano nk buat kan.

somehow rasa macam sweet gitu. menggamit kenangan silam. 

eh, rupanya satu sekolah.
eh, satu kelas tak pernah bercakap pun dulu.

xrasa comel ke? dan menarik.

tapi kalau kami ni cmno? belajar jauh2  ni xkn nk datang buat video kat sini. 
banyak lah cantik muka tu kan! hahaha

haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dah tau nak buat kat mane!

depan kedai makcik silarasa!
ha ha ha ha ha ha ha ha

Nov 6, 2010

keazaman

at 9:03 PM Comments Links to this post
sebelum cuti deepavali hari tu, aku ngan dia macam nak shopping jap. shopping cmne lagi kalau sorang duk malaysia sorang duk jepun ni. shopping kat internet la. sebab aku risaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuu sangat takut terguna duit yang ada ni. memang susah la nak simpan!

aku lagi suka tukar duit kepada bentuk barang terus! hahaha a.k.a shopping lah! insyaAllah lagi selamat haha sebab tu aku nak ajak dia shopping. cari sama-sama barang yang nak buat hantaran nanti. walaupun jauhhhh lagi kan. haha xpe2.

yelah, rancangan ktorang ni flexible la konon-konon. ade tarikh yang ktorang bajet tapi kemungkinan berubah mengikut kesesuaian keadaan lah. berubah mengikut apa sahaja kebarangkalian di tengah-tengah nanti.

ok berbalik pada hantaran. actually aku dah bookmark banyak2 page masuk lam satu folder pasal barang hantaran ni. senang nanti nak window shopping sama-sama. tapi aku tak tahu di mana silapnya, terdelete satu folder. hilang abes sumer bookmark page tu. wuwuwuwuwu

so kena berusaha lagi la ni. walaupun puas ku pujuk2, dia masih tetap kepada most wanted thing si oren-putih. nanti kalau dah ada kita grab terus tanpa berkelip mata ok? hahaha

bila duk selalu tgk blog kawen org len ni, macam2 y dorg buat sendiri. terus jatuh hati. masalahnye aku ni xcreative dan xrajin mcm dorang! hahaha xpe2, utk masa sekarang ni carik idea dulu sementara internet connection pantas kilat ni. kumpul2 banyak2. decide nk mcm mana. kang blk msia boleh la try buat slow2.eceh. berangan!

couple t-shirt?

at 3:22 AM Comments Links to this post
haritu terbaca dalam blog mana ntah. dia ada beli baju dan hantar tempahan untuk tulis bride & groom atau pun raja & ratu kat baju tu. somehow macam suwit pulak. tak ke? hahahaha

aku pun macam tertarik la jugak gedik2 nak buat bila dah jumpa macam2 ni. hahaha xpe fikir dari sekarang. kang tak sempat.ceh gaya macam nak kawen esok je aku nih. sotsugyou belum la kak! hihihi

pastu tadi ada terjumpa couple t-shirt dari blog ni. tapi xleyh nk copy gambar pulak sebab dia wt right click disable. walaupun boleh je nak printscreen tapi aku  hormat lah dia punya hak kan.

tapi rasa macam t-shirt tu terlalu simple la pulak. what do you think? kalau nak pakai biasa2 jalan2 tu ok je kot. tapi kalau nak wat hantaran macam xbest je. sebab colour hitam putih. kalau ade colour putih pink kan comel! kan2 awak kan? hahahaha

eh bila google banyak la pulak couple t-shirt yang  comellllllllllllllllllllllll!


COUPLE T-SHIRT - indonesia
link 2
link 3

 

STEP BY STEP~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea