Jun 19, 2011

oh tak sabar nyeeeeeeeeeeeee!

at 11:27 PM Comments Links to this post
rasa macam laaaaaaaaaama sangat stop bincang pasal preparation ni. sebab aritu bila si dia duk tanya2 pasal hal ni selalu sangat cakap taknak sebab penat keje haha. last2 memang rest betol lah hak2. so harini dah start peningkan kepala balik. apakah yang telah berlaku?

oh sebelum tu mari kita jenguk apa perkara yang aku duk pening2 last entry kan. jom jenguk2

1.hantaran tunang.
2.mini pelamin
3.design baju nikah

nampaknya y no 3 je dah setel. sebab tadi dah pergi jumpa tailor, bawak gambar design baju yang berkenan. dah bagi baju. dah bagi ukuran. dah bayar deposit. before raya boleh amek. yeay! mcm mane design nye tu kita simpan dulu boleh? kain pon x dapek nk buat  teaser konon2 sebab dah hantar kat kedai. tu la niat nak menunjuk sangat kan. sebab baju i tu ada satu je kata tuan kedai tempat i beli tu hak2. so i sorang je pakai patern cmtu. xde di mana-mana ok ? *ehemmm*

ok. item yang  no 2 belum selesai dah belum fikir lagi. haihhhhh. xpe2, minggu ni focus y tu lak. nak buat cmno ni? tapi tenaga tu dah ada. petang tadi dah buat perjanjian tak rasmi. ngeh3

no 1 lak tak sepenuhnya jugakkkkkkkkk T_T. tapi satu dulang dah dapat. sebab baju nikah boleh amek before raya. yeay lagi!

oh.oh.oh sebelum lupaaaaaaaaaa. i dah beli veil untuk tunang!! tapi masih x puas hati walaupun dah berpeluh2 try lam kedai tadi. *hari tunang nanti cmno?* and ktorg semua terkejut dengan harga dia. semua terkejut sebab kita bajet harga dia lagi tinggi!!! so tunggu apa lagi, grab sudah. cuma sekarang ni i macam dapat idea lain utk hantam itu veil hak2. wait and see~

gambor2 xleyh nak letak la walaupun secoet je sebab henpon i murah! gambar terlalu cantik susah jugak haha. so next time je lah i kongsi2 ye...

*xsabar nak tgu baju siap*

Jun 12, 2011

baju tunang : done

at 4:22 PM Comments Links to this post
Bismillahirahmanirrahimmmmm...

Ya Allah Ya Tuhanku jauhkanlah bisikan syaitan dari menghasutku untuk membuat mataku rambang bila tengok baju2 lain yang semua nampak cantik! amin.

semalam dah pergi try satu baju yang duk berkenan tapi tengok dari jauh.3, 4 kali kot aku masuk kedai tu before this. last2 aku amek jugak. mintak2 tak jadi baju raya macam baju yang beli sebelum ni.

sebelum ni beli baju siap warna grey sebab rasa cantik kan. tapi nikah dah warna lain maka nak buat tunang warna putih. dah jumpa baju sweet. dah bayar deposit. next week bayar full dapat baju. simple je. warna putih ngan sulam2 sket kat hujung. i like it very much. titik.

ok. ada beberapa perkara yang perlu aku selesaikan sebelum masuk bulan 8.

1.hantaran tunang.
nak buat sendiri ke nak tempah je? aku ni kadang2 malas nak tempah2 bagai. macam nak buat sendiri. tapi mampu ke? haha. masa mcam banyak macam xde. haaa cmno tu? nak buat sendiri nak pilih design pulak. barang2 pulak. pening2 hak2. *aku ni pening je lebih2. gerak nye tak hak2.

2. mini pelamin
nak buat sendiri. TITIK. tapi design cmne? wakakaka. gila sudah.

3. design baju nikah
haaaaaaaaaaa. yang ni kena cepat2. kang lambat pulak xdapek siap naya ler i. idea dah ade sket2 nk buat baju mcm mane kan. tgk sana sini nak buat mcm ni. kena finalize smpai next week je. lepas tu kena hantar terus ke tailor lah.

sekian terima kasih.

Jun 8, 2011

oh baju nikah. aku bukan designer

at 10:32 PM Comments Links to this post
satu perkara telah selesai. tapi banyak perkara lain pulak yang berduyun-duyun datang bergolek2. Alhamdulillah, baju untuk nikah sudah pun beli, yang asalnya nak buat tunang wakakaka. biasalah. sumer flexible kalo ikot ktorg ni.

maka sekarang ni mari sama2 memerah otak untuk pilih design yang sesuai. kalau ikot aku, xmo la yang mewah2 sangat. kalau boleh baju tu biarlah boleh pakai lagi next time. and untuk baju nikah xmo sewa2. nak buat hak milik. so kena la tempah kan. sebab dah beli kain. hehe

2,3 harini duk survey2 je la nk yang macam mana. kalau nk design snirik alamatnye xpakai la. nak tempah ngan designer tiptop? alamatnya baju nikah je la aku ada. yang lain x mampu nak buat dah ahahaha. 

mari2, pening kepala sama2.

sukanya tengok baju ni. lembut je warna. 
awat kain dia tu cantik je beralun. kain aku y beli ni beralun ke tidak agaknye ek?
source : sini

nak yang paling kiri tapi xtau kain aku beli ni sesuai ke x nk buat mcm tu uhuk2

nak yang belah kiri.cantik!!!


dina halim

ok makin lama makin pening. nak buat baju mcm mane ni?????????????

Jun 7, 2011

Dilema kahwin sekali seumur hidup

at 9:06 PM Comments Links to this post
Alhamdulillah. Baru terasa ktorang nye preparation ni berganjak sedikit demi sedikit setelah selesainya percutian 4hari ke kampung halaman. kalau x, rasa macam xgerak langsung. wedding check list tu x tanda2 langsung pon haha. Tapi after balik haritu boleh dah la nak potong satu dua perkara. kekeke. suka!

4hari rasa macam cuti lama tapi kejap je berlalu. kelam kabut. khamis malam gerak pergi shah alam sebab jakel buat sale!alkisahnya nak survey2 baju untuk tunang, sebab baju yang aku beli macam akan jadi baju raya. duk pusing2, try sana sini terberkenan(?) kat satu kain ni. cantik la bagi aku. my partner pon suka. padahal bajet macam dah lari kot hak2. tuptaptuptap pejam celik dah terbeli. duk fikir2 baiklah buat akad nikah. 

jumaat petang gerak balik terengganu. sabtu dan ahad duk ulang alik pergi survey butik pengantin. dari hujung dunia ke hujung dunia. masa abes atas jalan je. tapi x mengapa, sebabnya dah jumpa 2 butik yang berkenan tapi belum decide lagi. sekarang kan musim cuti sekolah, orang kawen pun berduyun2 la. susah betul nak jumpa ngan dorang ni. kesana ke mari sibuk. kalau jumpa tu memang bertuah lah. 

hmmmm......dilema betul la bila buat preparation ni. kadang2 tu duk fikir2 nak buat biasa2 je la kan. grand2 pon membazir je. aku ni bukan le kaya benau nak buat grand2. nak pelik2 ke apa kan. tapi duk selalu dengar orang cakap kawin ni sekali seumur hidup, insyaAllah. alang2 biar la all out sket. dari mulut kawan aku ke, mak andam ke, butik pengantin ke, sumer lah nak cakap macam tu. biasa la dorang nak lariskan perniagaan. suruh la amek yang complete set bagai. kawen sekali seumur hidup kan. kena la mantap. abes, aku yang memang nak kawen sekali seumur hidup ni, tak ke terpedaya? hak2. parah tau tak. duk fikir macam tu macam ni. 

apa-apa pun, setiap keputusan mestilah dipersetujui oleh dua2 pihak. x elok kalau sorang xsuka tapi go-on jugak. yang penting tuan badan puas hati hehe
 

STEP BY STEP~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea