Jun 27, 2010

finally!!!!safely arrived!!!

at 12:38 PM Comments Links to this post
assalamualaikum..........
hai fellow readers!!!

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

finally!finally!finally! and finally that things safely arrived this morning!!! fuhhhh~penat betul tunggu all day long!! ok im just exaggerating things hahaha while ordering that precious thing, aku pilih "(午前中)gozenchu" ; masa untuk barang yang diorder sampai. gozenchu tu maksud nye waktu pagi. biasalah orang yang lurus bendul macam aku ni tunggu lah dari pagi haha. duk je melanguk tepi dinding tunggu pakcik takyubin(posmen) sampai.

ni pilihan masa yang kita boleh pilih.

alih-alih pukul 1130 baru la barang yang ditunggu sampai! penat betul tunggu. 1130 tu termasuk lam waktu pagi ke tengahari ek? haha tetibe lak kompius. 

apakah barang yang semangat sangat aku tunggu??? jeng3. mana boleh kasik tahu. tapi boleh la bagi hint sikit2. ni barang hantaran aku hehe beli sikit demi sikit. sebulan beli satu. ade lagi 12 bulan. cukup la 12 hantaran hahahaha *kidding*


ini barang yang sampai last month nye bahagian



ni pulak dis month nye bahagian. hehehe

suka!suka!suka!

sangat-sangat la suka. barang tersebut pun menepati citarasa hehe ada orang cakap tak nak beli awal-awal.sebab takut nanti out of date pula. hmm entah la.bagi aku mana-mana pun ok. kalau selalu nk up to date payah jugak. sebab barang yang dapat time hantaran ni macam sangat bermakna la kan.ada sentimental value kata orang. so kalau boleh nak guna sampai bebila. kalau sentiasa nak up to date, kena selalu beli la pulak. hmmm xpe, yang penting hati aku puas hehehe

apa isinya tu tak boleh la nak tunjuk sekarang. tak surprise la haha kalau nak tahu kena datang majlis kahwin aku nanti. yang insyaAllah akan diketahui selepas raya nanti...........kot.haha sesuka hati aku je kan =P

stay tune~

putih itu suci

at 1:36 AM Comments Links to this post
assalamualaikum~

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

rasa macam semua orang tahu aku nak kawen(tapi xtau bila haha) sebab penghasilan blog ni!hahahaha tapi peduli apa aku. ni pasal hidup dan masa depan aku kan. so apa yang aku terfikir ke apa aku just tulis je kat sini hehe.kadang-kadang nak bercerita kat orang segan. masing-masing punya pendapat pun lain ikut citarasa masing-masing kan. so aku xnk pening-pening kepala memuaskan hati orang lain.because its my wedding hihi

for now, tak banyak dalam kepala aku ni. orang tanya tema pun aku terkial2 nak jawab haha

tapi yang pasti. time nikah aku nak something yang suci and natural beauty gitu hahaha ni semua inspirasi daripada majlis nikah pertama yang aku hadiri. one of myfren nye majlis nikah. masa ni rasa mcm "ooohhhhh canteknyeeeeeeeee"

dia pakai putih.serba putih.xde tambah atas kepala kaler apa2. and i love the make up. sangat-sangat la natural. xde la nampak tebal 5 inci macam selalu prang pakai. tambah pulak ngan orang yang dah memang cantek.meletup habis. tak perlu pakai yang pelik2. simple is just nice. terbaikkkkkkkkkkk! so aku pun berangan la nak macam tu. nanti la nak godek2 tanya pakcik google baju nye contoh macam mana kan. lagi pun nikah lambaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat lagi =P

till then~

Jun 25, 2010

chantek dan comel....

at 10:49 PM Comments Links to this post
assalamualaikum....
hello world =)

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

petang tadi aku follow junior pegi beli barang untuk taikai nanti.sambil2 tu singgah kat kedai 100yen shop. semua barang berharga 100yen. kot2 ada barang yang aku boleh tengok dan guna untuk persiapan di masa hadapan nanti. kena tengok awal-awal la sementara aku masih di sini. nanti nak suruh orang kat malaysia survey2 dulu harga pulak camne. tengok yang mana lagi murah. 

tengok-tengok kena fikir dalam2. sekarang ni semua orang duk nak buat sendiri je kan. D.I.Y la bak kata depan haha.lagi untung. tapi aku ni malas pulak nak fikir2 sangat.yela perancangan nye lambat lagi. so aku nya adrenalin pun tak aktif haha. ni antara gamba-gamba yang aku amek.sorry kualiti x berapa nak memuaskan hati.

susah jugak jadik orang yang tak boleh tengok benda2 comel. rasa nak beli je semua! hahaha geram2









comel tak kalau doorgift bagi gula2 dalam ni? hahaha comel kan?? eeeeee geram je tengok.tapi mahal kot bila beli banyak2..hmm xpe2, nama pun survey kan hehe

pastu melaram pulak pakai kasut tinggi2 ni haaa.entah bila la aku boleh pakai kasu tni and jalan dengan jayanya.
sila lah bermimpi hahaha



till then~

Jun 24, 2010

kami orang kl celup haha

at 10:07 PM Comments Links to this post
assalamualaikum semua! =)
salam sejahtera~

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

kamu semua tahu tak saya asal dari mana? setiu terengganu. ya saya tahu kampung sikit. eh banyak la jugak. bahasa pun dah campur ngan kelantan sikit2.


kamu tahu dia berasal dari mana? ajil, terengganu. maju sikit kot dari kampung aku hahaha =P bahasa tempat dia  ni memang pekat kot. yabai!


kamu tahu kami bercakap guna bahasa mana?  setiu ke ajil? haaaaa dua-dua salah! kami cakap bahasa melayu tempatan. nak kata bahasa kl, kang kecik hati lak orang selangor ke kan. hahaha


tapi yang penting kami tak guna dialek terengganu. haaa mula la tu nak cakap kami gedik! tak sedardiri! bukan laaaa, dari awal mula-mula kenal dia as my senior dulu dah terbiasa cakap bahasa melayu tempatan ni. so xtahu macam mana nak tukar ke dialek ganu. kompem kena gelak ngan adik beradik nanti. dua2 org ganu ada hati nak cakap lua. haha

bak kata adik aku, "agah la, tahu la belajar jauh2" hahahahaha

till then~

Jun 23, 2010

terlalu awal?

at 10:35 PM Comments Links to this post
assalamualaikum fellow readers..
salam sejahtera =)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

tetiba pula aku terfikir. awal sangat ke aku nak fikir pasal preparation ke apa-apa yang berkaitan walaupun aku insyaAllah merancang untuk bernikah pada 2011 iaitu setahun++ dari sekarang.

hmm...kang orang cakap aku gatal sangat nak kawen. macam adik aku cakap. hahaha

sekarang dah siap survey harga sewaan pelamin , mekap dan yang seangkatan dengannya. bukan apa. bajet ciput. senang nak saving kan hehe dan barang-barang hantaran pun dah mula aku melilau sana-sini =P bercadang nak beli beransur-ansur.mana nak cekau duit beli selonggok? haha

YES! we are serious in this matter. 

kahwen bukan perkara main-main kak oiiii.. ingat macam main pondok-pondok ke haha.sebelum aku beranikan diri buat blog ni, aku dah tengok-tengok dah blog yang orangl ain buat.kebanyakannya sama je masa ngan aku ni start fikir.cuma yang berbeza nya ada segelintir dari mereka dah tahu tarikh nak nikah. ada yang dah start buat preparation and start thinking 2years before getting married. kita hanya merancang dan Allah yang menentukan. boleh jadi perancangan kita akan makin cepat dan tak mustahil tertanguh-tangguh kan. mengikut keadaan. aral yang melintang tiada siapa yang tahu melainkan Allah 
hehe

haiihhh, penangan kahwen ni dahsyat jugak ek =P

till then~

Jun 22, 2010

ring ding dong

at 12:29 AM Comments Links to this post
assalamualaikum....
hello guys

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

how`s the progress??

ermmm few days ago terkial-kial nak cari how to measure my own ring size. yeah, i dont know the size. so google sana sini.print sana sini then Alhamdulillah macam dah dapat tahu size jari sendiri. tapi xberapa pasti lagi. so nak kena pergi kedai untuk try kt sana. lagi bagus kan? same goes with him.

then, cakap pasal merisik ni. macam-macam la pulak bermain-main di fikiran ni. perlu ke ada ring? erm maksudnya nanti tunang kena ada ring juga ke? macam banyak pulak. tapi jari ada sepuluh kan ha ha ha

ada yang bagi cadangan buat sekalik je terus ngan tunang.
ada lak cakap merisik xperlu kan cincin.
adeh buntu la pulak..

apa pandangan anda?

Jun 21, 2010

sepak sana sini

at 10:52 PM Comments Links to this post
assalamualaikum..
hello guys~

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

pada suatu hari

"awak, malam ni saya nk keluar tengok bola ngan member"
"oh ok.nanti dah balik msg me"

keesokan harinya

"awak, lepas balik keje ni saya balik rumah kejap then pergi tengok bola ngan kawan"
"oooo.ok. kalau balik lewat jangan lupa msg"

hari esok

"awak, saya dah nak balik ni. mungkin pergi tengok bola terus."
"ooooo.baiklah"

"awak, world cup ni sampai bila sebenarnya?"
"sampai pertengahan july"
"haaaaaaaaaaaaaaaa?lamanyeeeeeeeeeeeeeeeeeeee~T_T"
"4 tahun sekali je ni"
".................."

nasib baik belum jadi suami aku lagi kan haha. so biar lah lepak2 dulu.nanti dah kawen duk umah je tengok bola..tak pun hangkut aku skalik ha ha ha

Jun 19, 2010

will u be my left rib?

at 8:53 PM Comments Links to this post
assalamualaikum
hello fellow readers~

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


since we are still in early stage for the preparation, i love to share with you a sweet and romantic story happened between me and him few months ago. the day he proposed me. that day we went out to have a simple meal as a supper.then suddenly he wanted to ask me something. ok, i hate this!! i dont like it when people tell me this thing before they ask me on anything. why dont they just ask the question right away? urghhh...

honestly speaking, i didnt expect it at all. my mind wandering around thinking what might it be. so i just waiting there while he was drinking nonstop. after a glass, then another glass.tak senang duduk! seriously it just made me more curious and cant wait to know what was in his mind!!yeah, waiting is the hardest part ryte?

then, he started with this sentence.

" i am looking for my lost left rib...." 

at that time i kinda know his intention. but i just let him finished it first.. of course i smiled right after the word. then he continued after finishing another glass of pepsi.... 

"would you be my left rib?"

o m g~ i wanted to scream  but i was acting cool in front of him. that time i could see how hard he tried to give the best `shot` while proposing me. i didnt know if those were planned before.

looking at his face, instead of answering it i told him this.
"i dont need all the sweet lines like in a drama or novel, why dont u use your own word. sometimes it will be more sweet and have full of meaning."
then he replied..

 " will you be my future wife?" 

haha *dush! 

auuwww... i was smiling the whole dayyyyyyy. sometimes, we dont need to do it in expensive restaurant with romantic background music or wuteva to show the sweetness and honesty. because you can see it right away through the eyes. hihi

"will you be my adam?"

first step

at 12:46 PM Comments Links to this post
assalamualaikum and hello world~

ok first i have to take a deep breath before start a new brand story haha kidding...

ini adalah blog yang aku ciptakan khas as a 2nd step sebelum menuju fasa hidup y seterusnya hehe. so guys, really hope to have your opinion, feedback, or anything. please, please and please leave any comment here. It will give me BIG help for my future big day!

before that i will tell you a simple story because i can see your wide eyes while reading this! haha

someone proposed me last 5 months and of cos it was sweet and romantic(ehem2) hehe i `ll talk about it later ok~
last night i just told my father about this serious matter and alhamdulilllah, lucky me to have such a wonderful and sporting daddy (aauuww daddy x menahan~) because he was like " i am ok with anything. just let him bring the family over and we will talk about this seriously" (ok my abah didnt speak in english act hehe) but the main point is still there hehe.

so, from now on i can think and think and plan everything. for me, it is the best way to tell your family first.so guys out there, what are you waiting for? just tell your family about you n your partner so that you can proceed to the next step =P As simple as that!
NO NO NO! it was not that simple okay my dear readers...curious enough to know? stay tuned~

 

STEP BY STEP~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea