Aug 29, 2014

Detik-detik cemas #1 v2.0

at 8:24 PM

Assalamualikum

cerita pasal check up pun x abes tetibe dah detik2 cemas kan hahaha

it was sooner than expected!

alkesahnye, few days before da mula rasa tanda2 kontraksi. sebelum rasa tu ada la duk terfikir mcm mana kontraksi ni. serius dah lupa haha. padahal baru je bersalin april last year hak2. 2,3 hari kebelakangan ni ada la rasa setiap 30min, 3 kali cmtu masa damia duk sibuk nak panjat mamanye. rs mcm nk terberanak time tu jugak haha.

so 2,3 malam Allah bagi peluang untuk rasa dl cmne rs kontraksi sblom dtgnye y sebenar.

malam 25th aug, teringin nak makan sedap sambil terfikir mungkin pasni da xleyh mkn nk kena pantang dah ke kn.

pagi 26 aug, lambat sikit pergi opis. sambil2 rs sakit perut smpai ke belakang disusuli rs mcm nk buang air besar. srh husband cpt2 sbb xthn nk terberak. smbil2 tgk jam. sakit dtg setiap 15 then 10mins.

sempat lagi joking, what if mmg btol nk bersalin? husband ckp jgn la main2, kalau btol gtau cpt2 sblom dia naik lrt.kalau x ak kena pg spital snirik. ak plk dgn yakinnya ckp ni rs nk berak ni.

sbb xthn sgt ak singgah toilet dpn opis ngan handbag segala sbb kalau tahan kencing nnt rs mkn sakit n ak tau kalau ak msk opis bukak kom bagai kompem lama lepas tu br ak pg toilet.

bila msk toilet, br sedar ada blood spot kt panty liner. terus terkedu dlm toilet x percaya. finally.the sign is here! sbb ak nervous sgt nk tgu saat dtgnye tanda bila perlu ke hospital.

masuk opis smbil2 call husband. boleh pulak x berangkat. cuak dah takut dia dah naik lrt. call lagi dan lagi. nasib baik berangkat. dan terus gtau, bleeding.i guess he was shocked too. terus suruh ak tunggu bawah. ak pulak bergegas gtau team leader nak pg hospital.

to be continued~

 

STEP BY STEP~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea