Jun 1, 2014

persiapan menyambut kelahiran

at 12:15 AM
Assalamualaikum!

sekarang dah masuk minggu ke24. keterujaan masih sama bila terasa pergerakan baby dalam perut tapi x seteruja macam ketika mengandungkan damia dulu, maksud aku dari segi persiapan barang2 baby.

sebab dulu kena mula dari kosong, tapi sekarang mungkin mula dari 50%? hihihi

apa-apa pun mari kita tengok list. aku ambil je dari post lama. edit yang mana patut.

A.KEPERLUAN IBU

  • Set berpantang-dulu dapat free sekarang kena cari baru. mungkin ambil set shaklee?
  • Barut perut / bengkung
  • Pump & tempat penyimpanan susu-DONE
  • Maternidy pad
  • Nursing bra-DONE
  • stoking-DONE
  • termos-DONE
  • baju menyusu-nak tambah lagi 2,3 helai
  • kain batik-DONE
  • tuala-DONE
  • baju sejuk-no need
  • Selipar-DONE
  • Toiletries
  • Minyak / losyen ibu bersalin

B.KEPERLUAN BABY

  • kain lampin / pakai buang-nak beli lagi satu set, y lama dah banyak xde n buruk :P
  • baju baby *butang depan-DONE
  • hanger baby-DONE
  • sarung tangan / kaki-DONE
  • baby wipes
  • tuala kecik / sapu tangan-DONE
  • minyak baby
  • towel-DONE
  • barut-maybe beli sket & nak jahit sikit y lama
  • kelambu-DONE
  • kain bedung-DONE
  • bag baby-DONE
  • nappy nash cream
  • tab mandi baby-DONE
  • botol baby-DONE
  • tilam, bantal-DONE
  • tunku-kena beli kana
  • bakul *utk pg hospital--DONE
  • bedak etc.
  • baby court
  • stroller-DONE
Lets do the math
DONE=20
TOTAL=34

58.82%

wah banyak lagi kena siapkan. 
sekarang ni da makin xlarat nak jalan sakan macam dulu. so tunggu duit kutu kita beli serentak sekali harung je abes cerita :P
 

STEP BY STEP~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea