Jun 17, 2016

Selamat datang zuriatku #4 - detik cemas 1

at 10:00 AM
assalamualaikum

Sambil2 tgu doc selesaikan urusan nak keluar ni, eloklah aku mengarang sepatah dua di sini.. sebelum lupa segala memori cewahhh

14/06/2016
Bersambung dari appointment buat membrane sweep, aku jalan2 cari baju raya untuk family walaupun xtau bila ak boleh pakai sbb dalam pantang lagi. 😣😣😣

Da start mild contraction tp mcm tu je lah💁💁. Balik rumah pengsan sebab 2jam jalan memang le kakiku xboleh tahan.

15/06/2016
Malam tu tidur mcm biasa je. Nothing unusual happened. Pukul 415am cmtu ak terjaga dek kerana nk kencing y amat. Pundi kencing mcm nk pecah dah. 😆😆😆
Bangunlah daku, sambil nak solat isyak sekali. 😖

Masa nk buang air tu ada satu mucus y tebal berserta sedikit darah kat panty. Terus rs blur.😯😯 Eh ni mcm tanda2 y duk selalu baca. Sbb sblom ni xpernah ada mcm ni. Tp xde rs sakit lagi. Cepat2 buat pengiraan. Kalau ms daniel dl lepas 2jam turun tanda br sakit y hardcore. So mcm sempat lg lah nk siap2. So tenangkan diri berwudhu dan solat.

Masa solat da start sakit2 tp tahan lagi la. dulu ms damia bila contraction time solat mmg azab lah rasa. lepas solat tu xstart contraction timer lagi. Duk fikir2 nak mandi ke x. Ras a mcm awal lagi. Tapi takut jugak. So mandi je lah terus alang2. kang xde la kelam kabut sgt. Masa mandi tu 2 kali sakit. Kalau nk compare ngan dl mcm y sakit 4cm tu. eh cepat le pulak. Mandi bukan lama tp boleh sakit 2x maksudnya dah mcm selang 10 min je. Masa ni x berani nak mencangkung mcm selalu buat sbb nk cepatkan bukaan byt nit this time. Takut baby terkeluar haha.

lepas mandi Masuk bilik terus on timer. Setiap 5min sakit seminit. Eh mcm laju sgt nih. Terus bangun kemas2 baju damia ngan daniel. Bajet2 nak hantar dorg dulu la senang sikit. lepas tu baring kejap tahan sakit. Tapi sakit makin kuat x hilang2.

Kejut husband dlm pukul 5am. Cakap dah sakit. Dia pejam celik mata sambung tdo sikit lagi. Pastu makin lama makin sakit. Suruh jugak husband bgn sbb nak tgu dia mandi lagi,kemaskan brg2 anak lagi. Cakap dah keluar darah. Baru la bergegas bangun mandi. 😒😒😒

Aku kejutkan damia nak suruh dia kencing. Elok je dia bangun x nangis pergi toilet. Allah mudahkan urusan mama haritu. Beritahu dia mama nak pergi hospital.

Siap2 tunggu subuh pastu terus turun. Mesej teacher kat sekolah cakap nak hantar anak awal. Mula2 ingat nak hantar aku dulu tp fikir2 susah pulak ak sorg2 nanti haha punyalah takut. Ak tau mcm susah nak suruh husband teman so sekurang2 nya teman sampai sebelum masuk labour room pn jadi lah ye hehe.

Sambung next post lah pulak. Anak menangis kuikuikui...
 

STEP BY STEP~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea