Jun 7, 2011

Dilema kahwin sekali seumur hidup

at 9:06 PM
Alhamdulillah. Baru terasa ktorang nye preparation ni berganjak sedikit demi sedikit setelah selesainya percutian 4hari ke kampung halaman. kalau x, rasa macam xgerak langsung. wedding check list tu x tanda2 langsung pon haha. Tapi after balik haritu boleh dah la nak potong satu dua perkara. kekeke. suka!

4hari rasa macam cuti lama tapi kejap je berlalu. kelam kabut. khamis malam gerak pergi shah alam sebab jakel buat sale!alkisahnya nak survey2 baju untuk tunang, sebab baju yang aku beli macam akan jadi baju raya. duk pusing2, try sana sini terberkenan(?) kat satu kain ni. cantik la bagi aku. my partner pon suka. padahal bajet macam dah lari kot hak2. tuptaptuptap pejam celik dah terbeli. duk fikir2 baiklah buat akad nikah. 

jumaat petang gerak balik terengganu. sabtu dan ahad duk ulang alik pergi survey butik pengantin. dari hujung dunia ke hujung dunia. masa abes atas jalan je. tapi x mengapa, sebabnya dah jumpa 2 butik yang berkenan tapi belum decide lagi. sekarang kan musim cuti sekolah, orang kawen pun berduyun2 la. susah betul nak jumpa ngan dorang ni. kesana ke mari sibuk. kalau jumpa tu memang bertuah lah. 

hmmmm......dilema betul la bila buat preparation ni. kadang2 tu duk fikir2 nak buat biasa2 je la kan. grand2 pon membazir je. aku ni bukan le kaya benau nak buat grand2. nak pelik2 ke apa kan. tapi duk selalu dengar orang cakap kawin ni sekali seumur hidup, insyaAllah. alang2 biar la all out sket. dari mulut kawan aku ke, mak andam ke, butik pengantin ke, sumer lah nak cakap macam tu. biasa la dorang nak lariskan perniagaan. suruh la amek yang complete set bagai. kawen sekali seumur hidup kan. kena la mantap. abes, aku yang memang nak kawen sekali seumur hidup ni, tak ke terpedaya? hak2. parah tau tak. duk fikir macam tu macam ni. 

apa-apa pun, setiap keputusan mestilah dipersetujui oleh dua2 pihak. x elok kalau sorang xsuka tapi go-on jugak. yang penting tuan badan puas hati hehe
 

STEP BY STEP~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea