Oct 6, 2012

Teruja!

at 11:12 PM
Assalamualaikum...

بسم الله الرحمن الرحيم

Berkongsi pengalaman sebelum ambil keputusan nak buat ujian kehamilan...

seperti dalam entri2 aku sebelum ni, aku pernah ceritakan macam mana keadaan badan aku yang asyik mual, pening dan loya memanjang sejak keguguran dahulu. tak kira masa dan keadaan asyik pening dan mual je. So memang xleyh nak bajet la tanda2 kehamilan tu macam 1st pregnant dulu.

Dulu asal pening je nak buat test, pening sikit nak buat test. memang kelakar bila ingat balik. lagi2 bila dah ramai kawan2 yang menimang cahaya mata. hati mana yang tak teringin kan.

Alkesahnye, memang la aku duk rasa mual la, pening la tapi tu lah dah hampir tiap bulan rasa macam tu since gugur dulu memang buat derk aje la. act xde la buat derk..kira hari jugak la menunggu hari sepatutnya datang bulan.

pastu pulak, sejak gugur dulu datang bulan memang on time! tak lambat tak cepat. so kita tunggu la dengan sabar.

bulan lepas (July) masa bulan puasa memang ada la demam agak teruk. batuk2 sebulan baru ok. semua orang duk tanya...dah ada isi ke..kejap2 aku raba perut..nampak sangat ke buncit hahaha. tapi memang cepat2 la jawab tak sebab baru je lepas datang bulan kan....

pastu aku dapat tahu pulak kawan baik aku pun hamil jugak. memang rasa nak melompat2 la. aku je belum. pastu tunggu punya tunggu period x datang2. sehari, dua hari.. suami cakap tunggu dulu. tapi aku rasa macam ye dah sebab xpernah lambat.

sehari sebelum raya pergi giant cari barang. alang2 tu terus cari benda y sepatutnya. tang tu jugak masuk toilet hahahaha


Dulu malam new year buat test, sekarang malam raya buat test. konon2 nak tunggu pagi raya..haihh orang kalau dah xsabar2 on the spot jugak buat. orang cakap better buat pagi hari sebab time tu kandungan HCG pure lagi. tapi peduli ape aku, malam2 hari pon boleh...haha

Alhamdulillah. keluar 2 line. syukur tak terhingga.

tapi masih cuak2 lagi sebab dulu kan pernah gugur masa kandungan ke7minggu. semoga rezeki kali ni berpanjangan.

p/s : tulis entri ni masa kandungan 5minggu. sekarang dah 11 minggu...........Alhamdulillah

 

STEP BY STEP~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea