Nov 4, 2012

bahayakah obimin pluz?

at 10:46 AM
Assalamualaikum~

aritu tergedik2 kat ofis nak google pasal obimin pluz. dah makan segunung baru tergedik nak google kan hak2. ape la....

skalik jumpa pulak forum & satu post pasal bahayanya obimin pluz ni. dikatakan mengandungi satu bahan yang boleh mengakibatkan breast cancer? haaaa sudaaaaaaah.

google link

banyak sangat vitamin dalam ni, acid folic pun ado. tgk sini

satu kapsul tu agak besar la. kalau x silap satu kotak ni aku beli dulu rm50 kat farmasi. dalam tu ada 25 kapsul kot sebab ada 5/6 keping yang setiap keping mengandungi 5kapsul. rasa dia agak kuat bagi orang yang xsuka ubat mcm aku hak2. setiap kali makan nak muntah hewhewhew

 sebelum makan yang ni, aku makan new obimin. 

yang ni kapsul dia lagi kecil dari obimin pluz. warna pink kemerahan. makan sebijik sehari. lagi murah dari obimin pluz sebab kandungan vitamin pun x berapa banyak sangat.

mula2 bila baca obimin pluz tu ada link to cancer, cuak jugak. yelah duk makan hari2 kan. cepat2 gtau hubby. terus hubby ingatkan y doktor cakap xde pape pun haritu. last week kan pergi buat check up kat umra. doktor tanya skang makan supplement apa. aku cakap la makan obimin pluz ngan acid folic je. pastu doc cakap obimin tu sila teruskan makan, so doc bagi acid folic je la kat aku.

sebenarnye, yang cakap obimin pluz tu link to cancer were doctors in singapura. dorang dah haramkan ubat ni drpd dijual di mana2 klinik kat sana lah. cer baca sini.

tapi ada gak orang yang tanya kat KKM, cakap mcm xde pape pulak. entah la belalang. kalau korang nak tau, ce g bukak google link y aku letak tu. ada byk link kat situ. forum psl obimin pluz ni. xlarat nak gtau satu2 hak2.

so korang makan supplement apekah?
 

STEP BY STEP~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea