Nov 3, 2012

2nd date with akachan

at 11:32 AM
Assalamualaikum...

berat baby = 110g , panjang 10cm
Alhamdulillah sekarang dah masuk minggu ke 15. Syukur Ya Allah, my baby is growing!!! 

Last monday, alang2 MC pergi buat check up terus kat Hospital Umra. papa x sabar nak jumpa baby hihihi. nasib baik x ramai orang, kejap je tunggu dah dapat jumpa doctor.

masa scan, baby tengah aktif bertinju agaknya hihihi. kaki duk tendang menendang, tangan pulak gaya macam orang bertinju. seronok lettew dapat jumpa mama and papa. doktor tunjuk semua bahagian. jantung, kepala, lengan, kaki..mmg boleh nampak. gerak2 gitew...hewhewhew.. *ok dah start gedik hak2

teringat masa 1st time papa jumpa baby dulu. agak kelakar jugak haha. masa tu pergi umra jugak. baru je kandungan 6/7 minggu. aku dah pernah tengok cmne keadaannya sebab masa before gugur dulu 3x gak la ulang alik scan baby. nampak degup jantung sumer tapi time tu kat hospital klang, bhg ape ntah lupa. papa xleyh masuk..

so masa 1st time scan ni, baby kan kecil lagi. pastu bladder pulak kurang penuh so susah sket la nk nampak ngan jelas. papa dah bising2 tanya doktor. "kenapa mcm tu?" "mana baby?" "xnampak pape pun". kami semua pakat duk gelak lah. aku smpai mintak izin jap ngan doktor untuk gelak ms doktor duk uli2 perut ngan alat scan tuh.

masa ni mmg la just nampak gumpalan daging yang berdegup je. lepas tu masa nak duduk and tanya doktor papa siap terlanggar meja kerusi bagai. hahahahaha memang klakar. konon2 nak berlagak macho la skalik xde maknyanye hihihi

so, 2nd time ni dah nampak semua. excited la sket . cm x percaya ada jasad lain dalam perut yang semakin membesar ni. 

pergi check up ni just as a normal check up. belum decide nak beranak kat mana sumer so dorang tak check details sgt kot. just timbang berat n BP je. beratku dah naik 2kg since last 2weeks. huiyo pantasnye naik hak2.

buku pink / buku merah pun belum buat lagikkkkkkkkkkkkkkkkkk. hadoi jenuh nak tunggu hari selasa je br boleh pegi klinik. *sigh*

minggu depan dah masuk 4 bulan yeay!!!
 

STEP BY STEP~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea