Feb 16, 2013

persiapan menyambut Baby D

at 11:31 PM
Assalamualaikum...

tetiba je kan Baby D bagai. angin xde ribut xde muncul baby D. why D, not A, B or C? hahaha
ceritanya xtau lagi baby girl ke boy, awal2 dulu encik suami sibuk je panggil Daniel, pastu sbb xtau jantina lagi tetiba Duratun pulak dipanggilnya. so saya panggil Baby D lah. tp nak bagi baby D nama apa pun xtau lagik haha.

Ok2, bukan nak cter pasal nama baby D tapi nk cter pasal persiapan utk menyambut kedatangan baby D ke dunia baru kami, in sha Allah jika dipanjangkan umur oleh-Nya.

sebenarnya list ni mungkin xlengkap, sebab aku pun duk google2 je pastu buat satu list. mungkin ada yang xperlu, ada yang xde dalam list so pandai2 lah korang ye.

Dah lama berhenti dari mencari barang2 ni, setelah 3kali pergi wharehouse , expo sale sana sini.. meh kita tgk apa y ada n apa y belum ada.

*updated*

A.KEPERLUAN IBU

  • Set berpantang-DONE
  • Barut perut / bengkung
  • Pump & tempat penyimpanan susu-DONE
  • Maternidy pad-DONE
  • Nursing bra-DONE
  • stoking
  • termos-DONE
  • baju menyusu
  • kain batik-DONE
  • tuala-DONE
  • baju sejuk
  • Selipar-DONE
  • Toiletries-DONE
  • Minyak / losyen ibu bersalin-DONE
B.KEPERLUAN BABY
  • kain lampin / pakai buang-DONE
  • baju baby *butang depan-DONE
  • hanger baby-DONE
  • sarung tangan / kaki-DONE
  • baby wipes-DONE
  • tuala kecik / sapu tangan-DONE
  • minyak baby
  • towel-DONE
  • barut-DONE
  • kelambu-DONE
  • kain bedung-DONE
  • bag baby-DONE
  • nappy nash cream-DONE
  • tab mandi baby-DONE
  • botol baby-DONE
  • tilam, bantal-DONE
  • tunku
  • bakul *utk pg hospital
  • bedak etc.-DONE
  • baby court-yang ni si papanye yang smangat nak sangat
  • car seat-DONE
  • stroller-DONE

Haaa nampak tak mana yang macam segala benda pun aku nak masukkan dalam list hak2. ape2 lah belalang. banyak lagi yang x complete nampaknya so kena mula mencari kembali. kandungan pun dah masuk minggu ke 30. xlama dah ni kot. fuh3. baby D, sila bertahan ya.

Kepala bayi anda semakin besar, dan pertumbuhan otaknya adalah amat pantas pada masa ini. Hampir kesemua bayi menunjukkan reaksi kepada bunyi menjelang 30 minggu. Keperluan pemakanan bayi anda akan berkemuncak semasa trimester ketiga
.
 

STEP BY STEP~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea