Sep 3, 2013

not over yet.

at 1:01 PM
Assalamualaikum!

Lama kan x conteng2 kat sini. Sebabnye saya baru je melepasi fasa yang agak memenatkan jiwa raga lah.

disebabkan damia sudah tukar babysitter,  yang mana sangat lah jauh dr umah mahupun ofis. Hantar kat umah mak sedara yang mmg keje babysitter. 

Bayangkan....

ktorang duk sunway, kerja kat pj and kl, babysitter duk shah alam.

so setiap pagi, bergegas2 hantar damia ke shah alam. Sbb mamanye masuk awal 730 so kena pg awal. 6lebih2 cmtu da kua. Kdg2 terbabas jugak smpai lam 745-800.

bila petang, mamanya pergi amek damia, pastu pergi amek papanye pulak.

tu kira agak memenatkan jugak tapi ada lagi part paling penat.

sebab agak jauh so kena standby susu lebih sket, takot mamanye sangkut jem.

pastu minngu lepas susu agak kurang produktif. Puas dah makan mcm2, x jugak naik. Mmg x sempat nak kejar damia minum 15oz-17oz smpai 530pm. Pagi2 sempat hantar 12oz je. So boleh tahan smpai kol 2-3pm je.

makanya, haruslah mamanye ulang alik hantar susu lunch hour. Susu yang diperah sesi pagi. Sebab mamanya xde stok. So everyday susu mmg kurang sbb dah curik siap2 sesi pagi.

berterusan 2,3 hari jugak lah smpai mamanye collapsed!

 Tapi demi anak tersayang, sanggup ku berkorban. Cewahhhh!

now back on track tp masih belum smpai tahap boleh buat stok. Chaiyok2! Semoga rezeki damia mencurah2 dgn susu bdnku ini. Amin.


 

STEP BY STEP~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea