May 25, 2014

Apabila jarak anak xsampai 2 tahun

at 10:34 PM

Assalamialaikum.

Lepas siap booking kat ppum haritu ,alang-alang dah ambil cuti satu hari makanya pergi kk untuk buat buku merah pulak. Terpaksa jugak buat check up kat sini sebab ppum busy sgt.

Terus dupdapdupdap jantungku sebab dah nak masuk 20weeks @ 5bulan,mcm ada tanda nak kena marah je sebab lambat haha

Bila sampai seperti biasa nurse akan tanya benda basic seperti dah berapa minggu,confirmkan positif pregnant kat mana,anak no berapa..

Haaaa tang anak no berapa tu berdarah sikit la telinga menahan ye.

Nurse: anak no berapa ni
Me: No dua.
Nurse:umur anak sulung?
Me:setahun sebulan.
Nurse: setahun? *smbil senyum kambing*  kat sini kami aturkan 2 tahun
Me: sy mmg xmkn apa2 pil perancang pun.

Yeah i know, ms check up damia dulu mmg ada mereka nasihatkan suruh jarakkan kelahiran at least 2 tahun. Tp ak xnk mkn pil perancang, sendiri2 je. and kitaran period ak pun xkembali spt asal lepas bersalin. Alhamdulillah, dapat rezeki lagi. Daku terima dgn hati y gumbiraaa

Tp nasib baik abes kat situ je. Ms jumpa nurse utk check up in details,dpt nurse y muda alahai, baya adik aku.

Bila tau gap ngam damia sket je, dia ckp "Alhamdulillah, rezeki akak."

Sejuk la sikit perut ak tgh mengandung hak2

Apa- apa pun terpulang pada diri masing2

InsyaAllah aku akan jaga amanah ini sebaik mungkin.

 

STEP BY STEP~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea