May 22, 2011

trauma butik inangsari

at 7:39 PM
hari paling malang sedunia! today, i went to kompleks bukit jambul. survey baju for my engagement. actually, teman housemate nak beli baju yang nak dipakai for her fren`s wedding. so alang2 aku pon join skalik. try sana sini. nama pun survey kan. kalo berkenan kita hangkut terus. 

nak dijadikan cerita, masuk satu kedai ni. BUTIK INANGSARI. haaa besar2 sket. mula2 masuk ada sorang akak ni. muka manis je sambut kami. dia mula la introduce dorg nye baju. ada macam2 la. baju kurung sumer, not bad la. then aku amek satu baju ni. nampak macam ok. pastu bila cakap nak try, sorang pakcik yang duk kat kaunter ni cakap macam ni.

"nak try ke ni? kalau cantik kena beli"

what do you expect bila dia ckp cmtu? of cos la kan, sumer tukang kedai akan cakap benda mcm tu. at first, i thought he was joking. KALAU CANTIK, KENA BELI. then i try. nampak ok but colour dia mcam terang sgt so i xnak la. bila bukak, i ckp xnk lah.

pastu makcik yang tolong bukakkan zip tu da start buat muka. maybe his wife kot. dia cakap kena beli. i balas balik cakap i xnak beli. then mula la dia ulang2 balik apa yang pakcik tadi cakap. dia siap tanya lagi, mmg saja nak try or nak beli. then i ckp la, i memang tgh nak cr baju for my engagement but baju dia i xnak. dia mula la marah2. pastu i cakap kedai lain ok je. pastu dia cakap lantak p la ngan kedai lain. boleh x dia cakap macam tu kat customer?? then i cakap, ok lepas ni taknak datang dah sini. 

"pergi mampus la"

yes. that was what she said to us. erm maybe me to be specific, i dunno. so ktorg blah la dr kedai y bajet bagus tu. xde customer pon. both my hands terketar2 je. memang panas hati. sebab tak puas hati ktorg patah balik kat tepi kedai tu. tapi tuan kedai tak nampak muka kot. sebab nak amek gambar nama kedai. bila dah amek, ktorang pusing balik then tetibe terperasan tuan kedai tadi ngan anak dia datang masing2 pegang handset n ipad maybe. sebab mcm gabak sgt haha.dorang amek gambar or video, i dunno.and i heard he said like this.

" budak kurang ajar"

gila tak??? i balas balik  no wonder u xde customer. i siap buat "peace" lagi. tapi skang tetiba cuak kalau dia p upload kat youtube or facebook mati la i glemer haha.

tapi i xkesah pun, sebab lepas tu bila pergi  kedai lain dorang cakap kedai tu memang reputasi teruk. so its not my fault la kan. lepas tu terus trauma masuk kedai lain. tanya siap2 kalau try kena beli ke x. nak ramah2 mesra ngan tuan kedai pon dah naik seriau tau. 
 

STEP BY STEP~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea