Jul 4, 2011

NILAI oh NILAI kenapa besar sangat!

at 8:56 PM
Assalamualaikum ~

ermmm... xtau nak start dari mana. macam dah tunggang terbalik ahaha. so mari kita mulakan dengan sesi lawatan ke NILAI3. mana lagi kalau bukan tempat berkumpulnya segala kedai yang menyediakan barang untuk persiapan perkahwinan. dengan gagah dan gigihnya, aku naik bas 7JAM. diulangi 7JAM okayh dari penang ke shah alam.semata2 nak pergi nilai. alang2 nak tunjuk baju tunang ngan veil(oh veil ni ada cte best) segala kat kakak aku. kalau nak harapkan aku sorang2 ni memang x jalan la jawabnya.

hari sabtu pergi Nilai. mokuteki ialah nak setelkan everything yang berkaitan ngan tunang. mini pelamin, hantaran tunang. kalau boleh nak setel terus. baru lega.

maka jalan2 la sampai kaki lenguh x hengat. bapak gabak. xlarat la nak masuk sumer kedai. buat pening je. kalau nak compare harga ngan sumer kedai memang xmampu la. so aku pergi yang mana mampu. tapi terkena jugak!

pergi satu kedai ni. nak beli bunga  n pasu n segala lah y berkaitan untuk mini pelamin. dah pusing sana pusing sini sambil diekori oleh akak kedai tu. aku rasa dia dah panas ati je tengok ktorg ni duk pusing sana sini. amek nye tak jugak. hak2. tapi nak wt cmne kena la smpai puas hati kan.

tungtangtungtang...abes lah segala. bila bayar nak terbeliak jugak la mata ni tapi buat2 cool hak2. pastu bila kua tu saja la kakak aku gatal tgn p angkat satu bunga. kedai sama kot. cuma kat bhg luar. sekalik harga dia jauh lagi murahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh! memang pasrah gila lah. tapi nak buat cmne, dah bayar pon. takkan nak tukar. kaki pun dah lenguh. so jalan balik je lah.

bila balik je kat kete terus bukak buku merah. catit2 segala. tengok balik bajet kot2 dah lari banyak. nasib baik la masih lagi dalam bajet. syukur Alhamdulillah. tapi kalau dapat y lagi murah lagi bagus kan. so skang ni proses nak memerah otak lak sebab ngade2 sgt nk buat snirik. DIY la konon2 hahaha

wait n see~

p/s : nampak gaya hantaran kahwin kang tempah je la

 

STEP BY STEP~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea