Oct 25, 2013

Cepat sihat sayang!

at 1:06 AM

Assalamualaikum!

Semalam gigihkan jugak lepas dah lama duk fikir lupa, ingat lupa je selalu. Makanya bawak damia pergi klinik untuk bagi nebuliser.

Since damia batuk dengan teruk lama dulu, batuk n kahak on off. Not completely gone. Kadang2 kesian dia tidur xlena. Hingus meleleh2 kadang tu.

Sebelum ni pernah try cara traditional ke? Bagi dia sedut wap air bawang putih.  Yeah, I read in someone's blog. Tapi sedih tengok damia muka merah2 kepanasan, air mata meleleh2 kesayuan. Lepas 10min mamanye stop, sebelum mamanye yang menanges sama hak2.

Indeed, hingus start keluar tapi belum tahap keluar y hijau2 tu. Kua y jernih2 je. Xtau la nk kena buat berapa lama baru kua semua.

Ish panjang cerita pulak.

So semalam bagi la nebuliser.  Walaupun mula2 nurse kat situ cakap xbuat untuk baby below 1year. Tapi doctor cakap, no harm with the right dosage for baby.

Da la alat y nak letak kat hidung tu besar, tutup semua muka damia haha. Tapi si kecik behave je. Cuma kadang2 dia gerak la xselesa haha. Cian my baby ye..

Malam tadi, nyenyak betul dia tidur sampai ke pagi.  Sudahnye mamanye pulak bengkak susu sebab tak df haha. Aiyooooo...

Harini masih lagi ada kahak tu.belum hilang sangat lagi. Dah 2x muntah bila batuk2. Hopefully semua kahak pon keluarlah sekali.

Tapi damia ni, hidung kadang2 tersumbat pun dia x meragam. Elok je mainnya. Jerit sana sini x padan ngan baby girl hihihi. Thats why doctor cakap x teruk sgt sbb tgk damia pon very comfortable.

And it will take longer time for baby to completely sihat walafiat, katanye doctor. insyaAllah!

Amin.

 

STEP BY STEP~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea