Oct 19, 2013

Damia dah makan solid food!

at 10:41 AM

Assalamualaikum!

Cerita dah basi tapi nak jugak update supaya di kemudian hari mamanye x lupa hehe.

Sekarang umur damia dah 6bulan stengah.

Sebelum umur masuk 6 bulan, mama dah semangat google cari info sana sini perihal makanan untuk damia.

Dah tengok siap2 , 7hb 10 hari isnin so mama nak try bagi la weekend tu. Kena try dulu tengok damia dah ready ke belum nak makan nih kan. Xnak lah terus bagi kat maksu tanpa apa2 persediaan.

Mula2 mama bagi carrot, failed! Haha nanti lah cter cmne boleh fail hihihi.

Lepas tu bagi pisang. Alhamdulillah damia makan dengan jayanya! Lepastu avocado berjaya jugak! Tapi bila bagi epal nggak mau pulak. Masam kot hehehe.

Kena cari banyak resepi lagi nih. Excited nak suap damia kuikuikui...

 

STEP BY STEP~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea