Oct 3, 2010

kenapa ek?

at 4:57 PM
kalau korang perasan kan, poll aku y kattepi niuntuk satu soalan yang berbunyi :

semasa family datang merisik perlukah si perempuan ada kat rumah?

vote so far :
yes : 85%
no : 14%

aku saje2 je buat poll ni kan. thanks la untuk mereka2 yang sudi vote. tapi aku macam mencari2 jawapan di sebalik vote tersebut. lagi2 untuk yang cakap xpayah ade sekali kalau ada family datang merisik. sebab i tot merisik ni ala-ala adat org dulu2 yang nak tengok gerangan bakal menantu kan. mungkin sekarang ni tak ramai yang buat tapi aku tak tahu la kan. ade yang buat sekalik, merisik + meminang.

tapi atas alasan apakah untuk si perempuan tak perlu ada kat sana jugak? hmmmm pelik laaa. tak ke?
 

STEP BY STEP~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea