Feb 22, 2012

Japanese Tea House & Botanical Garden!!!

at 12:01 PM
Assalamualaikum!

Masih lagi cerita pasal pre-honeymoon aritu hek2. sebenarnye kan, aku kompius pre-honeymoon ke pra-honeymoon. tapi bila aku teringat org duk amek gambar pre-wedding maka aku letak la pre-honeymoon.

tapi bila aku google kedua2 nya, perbezaan dia cmni. kalo pre-honeymoon, website y kua sumer lam english...tapi kalo pra-honemoon kuar blog post lam malay. maksudnya pre tu maksudnya pra in bm la? ha ha ha ha ha wutever la labu. meroyan la pulak

After dah guling2 lam hotel tu kami pergi la ke Japanese Tea House & Botanical Garden naik shuttle bus. ada timetable kat tempat menunggu itu. hujan masih lagi renyai.

kami duk belakang skali

bai bai bus. nanti datang amek kami lagi okeh

timetable. tapi haritu datang amek lambat sebab hujan sangat lebat mencurah2. serrrammmmmmm nak naik shuttle bus jalan bengkang bengkok keliling bukit itu

udah sampai ponnnnnnnnn

kecik aje umah jepun ni hehehe.
tengok ramai gak la rakyat malaysia n foreigner yang try nak pakai kimono ke yukata itu. rm26 sekali pakai. tapi aku kompius sebab kami ada dpt mcm tiket ckp boleh masuk free ke japanese tea house and botanical garden. tapi melihat keadaan di sana, pening gak la apa yang free. boleh try pakai baju tu free ke? hahaha

tapi xpo lah, sebab kami xde la excited sangat nak pakai. pernah pakai sekali dulu before pergi jepun. duk jepun dulu macam tak pernah pakai pun time matsuri ke apa2. so saje jalan2 amek angin. xde y best sgt pon kt sana. just rumah2 n kawasan sekitar je la

kay bawah sket tu ada kolam kecik banyak betol ikan ni. merah n besar2 sumer. aku ngan ikan xleyh nak dipisahkan haha. daripada aku pakai baju tu baik main ngan ikan ehehehe

percubaan utk takutkan ikan

inilah rumahnye!



ada tatami spa. bila aku duk intai2 mcm xde orang aje. mcm umah kosong. xtau la kalau ada org y mmg pergi spa sini hihi

mat bunga!
 dan seterusnya kami pergi ke Botanical garden. kena jalan 300m dr penghujung kat japansese tea house utk sampai ke botanical garden ni.

muka dah excited nak masuk garden

ada kedai jepun upanya kt sini. restoran jepun. ada la makanan2 kat sini. harga2 makanan tu korang agak2 la snirik. kat tengah2 hutan di atas gunung ini, kalau ada kedai semestinya la harga melambung2.


Bila kami turun sikit jumpa ngan pakcik2 cina ni ngan teropong masing2 yang gedabak nak mati! dorang ngah cuba tangkap gambar burung. siap bawak audio lagi nk panggil burung itu.

Agak penat jalan punya jalan hanya daun hijau yang kami jumpa. sebenarnya ada satu tempat yang macam kebun. lupa lak nk amek gambar nk tunjuk. xde selera nak ambil gambar sebab semua pokok2 bunga dah kena cantas. ada white lily lah mcm2 lagi tapi sumer tinggal half je. dah dicantas2. so apa aje y boleh dilihat?




 nasib baik jumpa bunga y comel ni. tak nampak ke? tu y warna pink petak2 tu. sekuntum bunga y comel gitew. hak2 

dalam hutan pon boleh laaaaaaaaaaaa

alang2 dah datang xkn xnk amek gamba kan

dah puas jalan2 maka marilah pulang ke colmar tropicale cari nasik pulak.

 

STEP BY STEP~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea