Jul 25, 2013

dugaan bila training

at 1:21 AM
Assalamualaikum! 

2 hari aku ada training.... bila tau kena pergi training,  mula la kusut fikir cmne nak susun jadual pam. Tambah pulak trainer dr luarxleyh sesuka hati mintak excuse. 

So ini yang berlaku.

disebabkan sekarang ni damia asyik je bgn sahur sama2, pagi2 mmg xsempat nak pam sebab semua damia dah sedut hehe. Sampai ofis 730, So aku akan pam dalam kol 815-820 am. Sebelum tu setelkan kerja sebelum ke training. 

Pukul 10 ada rehat 10min , aku curik gak masa pam wpun rehat 10min je! Dapatlah 1oz.

pukul 12 lunch hour, ak pam lama sket tu pun br dpt 4 oz. Rehat 10min kol 2 mmg xsempat pam sebab time ni utk solat zohor.  Sesi pagi dpt la 8oz je :(



Ptg kol 430 berkejar2 blk ambil damia dr rumah babysitter,  ambil papanya sampai la umah kol 6++. Xsempat nak pam la nk msk bagai kan.  Lepas bukak puasa, malamnye aku pam lagi, dapatla 3oz. Total 11oz je. Curik stok 2 oz dpt la 13oz utk damia esoknya.

hari ke2 pulak, sgt2 mendukacitakan.

mcm biasa pagi2 pam before g training y start at 9am.dpt 2oz je! Sbb rs penat sgt ngan training so susu down sket..kali ini rehat dilambatkan. Kol 11am br rehat 10 min. Pam lagi, dptla 2oz je jugak.

Pungpang2,  rehat lunch hour kol 12. Gap ms kejap sgt ngan previously,  so pam 30min selang seli kiri kanan dpt 2oz je jugak! Huwaaaaaaa....

petang kol 430 berkejaran smbil damia, kol 530 ambil papanya tapi on the way home tukar driver. Ak pam kat belakang kete but only managed to get 2oz! 

Balik umah siap2 untuk berbuka,  pastu lam kol 8-830pm tidurkan damia,  of course df la kan.

and here I am, tgh pam susu kol 1am sebab stok nehi he. Xde langsung! Tp xpe, kalau mlm ni dpt 2oz, pg2 esok 2 oz then should be enough for damia. 12oz cukup lah.

Mcm 2 hari training bg 13-14oz, ambil kol 430-500 pm tu mesti lebih 3-4oz jugak.

esok blk awl kol 330 InsyaAllah,  so bg 12oz should be fine. Before this kalau bg 12oz pun kdg2 lebih 2oz, bekal damia lam kete.

gitulah cternye! Dugaan bila ada training.  Limited time!

semoga rezeki damia bertambah2 di bulan puasa ini.  Esok mcm x puasa je sebab 2 hati ni rs lembik semacam je, then sudu phn totally drop!

till then~

Mari berusaha para ibu!
 

STEP BY STEP~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea