Jul 31, 2013

Susah hati

at 11:42 AM

Assalamualaikum!

Lagi entri sedih...
Hari isnin aritu dah rs mcm darui, ngntok2 bagai kat ofis.
Hari selasa pagi datang pulak sakit kepala berdenyut2, xboleh nak bangun. So amek emergency leave. Wpun rs mcm rugi je cuti, tp sbb mls nk siap2 bagai pg klinik so berkorban la cuti.

Puasa seperti biasa. Sbb fikir duk umah je pun xde la penat sgt kot

Berangan dah nk kumpul stok byk2...

Pagi bg botol 3oz je kt damia, nk bg dia tdo lama sket kononnya. Bila pam dpt la 3oz jugak. Ceh sama je in n out. Simpan siap2 nih kat dlm freezer,nk buat stok kan.

Tapi kusangka cerah smpai ke petang rupanya hujan di tengahari. Cewah...

Dr damia tidur smpai la damia bangun lepas tu, xrs pun penghasilan susu yang produktif. Kan boleh rs bila susu dihasilkan. Ni xde langsung. Ringan je. Susukan damia. Pun xrs sangat.

Jadiknye damia tidur kejap2 je la sbb x kenyang. Nan hado la nk pam buat stok sebab kejap2 damia bangun. Tapi still berfikiran positif lagi. Xpe bg df pon sebab selalunya weekend bg df, susu lg byk kua compare to pam. Tapi kali ini lain.

Dah smpai ke petang, masih sama. Terpaksa la bagi botol 2oz, kesian damia xkenyang cmne nak tidurnya. Lepas dia tidur pam kejap, dpt x sampai 1oz pon!

Pheewwww~

Malam tu makan kurma banyak2 smpai genkai. Kurma kan milk booster jugak.

Harini (rabu) xpuasa la jadiknya. Sebab takut la damia xde stok utk esoknya. Lepas hantar damia umah ibu, pam lagi dlm kereta..30min jugak la kiri kanan, dapat xsmpai 1oz jugak!

Susahnye hati Allah shj y tahu!

Smpai ofis minum lagi susu anmum for lactating woman.

Mengadu kat senior kat ofis. Berkaca2 dah mata.

Lepas tu ok blk, xde la byk but enough for the next day .

Tapi mlmnya susu drop balik, terpaksa keluarkan bekal 2oz nk bg damia.

Pastu pg td bgn pam kejap topup susu. Harini bg ibu cukup2 je smpai 430 nye bekalan....

Ya Allah, murahkanlah rezeki damia dengan susu badanku.

 

STEP BY STEP~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea