Aug 10, 2010

perbuhungan jarak jauh BM ♥ CP

at 11:06 AM
assalamualaikum =)

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

haaa ape la pulak BM & CP nih. nama singkatan bagi dia n aku hahahaha. nama penuh? xleyh gtau. private & confidential kekekeke

arini nak citer sikit pasal PJJ ni. atau omputih cakap long distance relationship.ecewah. honestly, PJJ ni sangat besarlah dugaan dia kan. my previous relationship pun PJJ gak. walaupun we stay in the same country but still jarak jauh gak. sebab bukan boleh jumpa tiap2 minggu pun, tiap2 bulan pun belum tentu. unless ada cuti semester. so same goes with current PJJ. sebab dah ada pengalaman, aku dah makin matang kot nak handle PJJ nih.ecewah, ye ke BM(bukan bahasa melayu ok)? haha ntah2 sama je kekeke

apa yang penting dalam sebuah relationship yang jauh beribu batu ni?

kepercayaan
bagi aku, kepercayaan sangat penting. kau kena bagi 90% kot kepercayaan kat partner. takleh nak cakap 100% sebab belum kawen kekeke dan kau kena tunjuk la kat partner yang kau trust dia. kalau duk sibuk2 tanye banyak sangat arini kua ngan siapa. ada perempuan ke tak, harini kakak tu tegur lagi ke tak blablabla kadang2 boleh menimbulkan rasa tak selesa kat sebelah lagi satu. "tak percaya ke?" tapi jangan la tak tanya langsung. kang ada pulak yang terasa kita ni x concern.
yup.its too complicated.

kejujuran
ni lagi satu elemen penting. kau kena jujur dalam hubungan. tak kisah lah jujur dari segi apa atau dalam keadaan macam mana.yang penting JUJUR. sesetengah orang berpendapat tak apa nak buat salah, nak curang kejap selagi partner tak tahu. tapi bagi aku, benda tu lama2 akan makan hati sendiri. benda ni sebenarnye menunjukkan kau tak hargai partner kau. tak kesian ke partner kau bukan main baik tapi kau kat belakang macam alim2 kucing je kan.

ok. harini nak kongsi 2 elemen penting ni je. kang bg panjang2 sape nak baca? haha dan kedua2 ni perlu diiringi ngan kepercayaan penuh bahawa Jodoh di tangan Tuhan. kau kena letak sepenuh kepercayaan kat Allah. if he/she is the one then no need to worry. yang penting kena usaha sikit2 and the rest tu kita serahkan kat Allah.

peace~
selamat berpuasa! jom terawih malam ni hehe

 

STEP BY STEP~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea