Jun 13, 2013

cucuk 2 bulan.

at 7:39 PM
Assalamualaikum!

Arini pergi klinik untuk check up damia 2 bulan. Sebab kami pepandai sendiri je pilih tarikh tepat2 2bulan jumaat lepas, end up klinik xbuat utk kanak2 that day. Hua hua hua

So pergi lah harini. Dengan mak mertua je. I drive. Suami keje xleyh ikut. Debaran drive bersama mak mertua lagi hebat daripada gemuruh nak g interview kerja, sampai aku kena hon skalik haha. Ok da lari tajuk.

kerja half day, balik umah damia ngah tdo. Lepas siap segala kol 230 petang kua umah. Damia tdo je. Bila masuk kete lagi suka la dia tdo. Ekon kan. Nyenyak kemain.

tgu punya tgu, sampai la turn nak timbang berat. Damia baru bangun tdo,  so mood x baik sgt. Berat dah 3.8kg. Org lain kua2 dah 3.8kg kan hahaha.xpo la nak, kita membesar kt lua je hehe.

lepas timbang ukur bagai, nak dga nurse membebel pulak. Tang ni dia mai hokhekhokhek. Nak susu. Sebab tdo lama. Budak kecik ni kalau lambat sikit memang merajuk sakan la. Aku pergi amek botol susu kejap je pun. Tapi terlambat sikit. Menangis la dia. Sedih je muka. Org ganu ckp jebekk je.

lepas tu tunggu nak cucuk. Jebek x hilang lagi, kejap2 jebek nk nanges, pastu nanges, pastu senyap gitula smpai masuk bilik nak cucuk. Bila dah kena cucuk,meraung la dia. Tapi bila kua senyap pulok. Tgu nk jumpa doktor pulak. Kejap2 jebekk lagi.

cuak dah nk jumpa doktor. Kot meraung dalam bilik malu la I haha. Masuk jumpa doktor, check sumer2. Bila baringkan damia senyum2 ajo. Mood dah ok. Sampai la balik umah. Happy saja. Org ckp lepas cucuk ni akan demam, gambare damia chan!

Budak bushuk kena cucuk!

 

STEP BY STEP~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea