Jun 29, 2013

ruam peluh bayi

at 10:50 PM
Assalamualaikum!


2 minggu lepas damia kena ruam peluh yang sangat teruk kat leher. Rumah agak panas, damia cepat berpeluh, tambah pulak dengan bedak maka berduyun2 lah ruam datang.

mula2 letak nappy nash cream pureen. Tapi xde kesan apa2. Sama sahaja. Kesian tengok damia. Walaupun damia x , enangis xselesa ke, tapi rs mcm sakit je. Sebab bijik2 mcm ada air bisa tu.



bila post kat fb, ramai yang memberi cadangan. Antaranya seperti di bawah la. 



Bila tengok dekat link blog disyorkan baby bottom balm. My sil pun ada sarankan pakai y ni, mmg berkesan sbb aku pon penah guna ms tgn jadik teruk bengkak sbb gigitan nyamuk? Manja kan kulit hak2


ok2, lepas guna pureen xde kesan, aku try pulak guna sudocream yang ppum bg. Makin kurang sket tp still ada. Petang ahad aku pergi umah brother in law, dia bg bedak agnesa tu. Aku letak je la kan. Mana tahu berhasil.

on the way balik, singgah farmasi nak beli baby botyom balm tu tapi xde pulak so beli seba med instead. Hubby beli seba med diaper rash cream, padahal banyak je lg brand dia utk cream, lotion and etc. Tapi sbb dah beli so try je la pakai.



dan hasilnya memang memuaskan! Lepas 2 hari, all the rashes completely gone! Bersih je kulit damia. Thank you Allah! And thank you all...
 

STEP BY STEP~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea