Jun 30, 2013

real challenge begins

at 3:26 PM
Assalamualaikum!

Tak habis2 lagi kan real life segala bagai kan hak2.

tapi ni memang real challenge lah bagi kami.

Mak mertua dah pun balik kampung,  cukup 2 minggu jaga damia. So 3minggu lepas memang heaven la hidup ak walaupun ada anak kan. Lek2 je pergi keje balik kerja makanan terhidang.

sekarang? Jangan mimpi la hak2

isnin da start hantar damia pergi rumah babysitter.  Alahai nak kerja pun xsenang. Ok ke, kena dera ke apa kan.

Isnin papa amek half day sebab mamanya x hafal lagi jalan hak2. So hari isnin balik mcm biasa, papa jadik co-pilot mamanya drive.

Bila amek damia, damia la pulak co- pilot ganti papanya.  Sepanjang perjalanan balik rumah damia baik2 sangat. Dia tengok 2 je mamanya bawak kete, bila cakap2 ngan dia tersenyum lah. Melting jap mamanye sambil bwk kete.

Skang kan jerebu, sekolah tutup banyak kot so jalan xjem. Ingatkan esoknya pon sama la.


kol 5 kua ofis sebab nak bajet2 amek papa pulak. Sekalik sangkaanku meleset. Federal highway x bergerak kot! Yela, jalan mana nak bergerak. Duk situ je. Maksud aku kereta la. Campur pulak ngan hujan kan, memang siput la jadiknye.

sudahnya 630 baru sampai umah babysitter.  Sian damia sayang. Baru bgn tdo, mata merah2 lagi. Ngntok lagi. Cuak jugak takot nanges sbb damia ni kalo nk tdo mmg nanges.

tapi syukur Alhamdulillah,  30 min drive nk pergi amek papanya damia behave je.

Dan begitulah seterusnya lepas ni...semoga damia behave aje selalu ye.
 

STEP BY STEP~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea