Feb 13, 2012

halnikahkahwin#1: hantaran

at 9:46 PM
Assalamualaikum!

ok,tau...tau... dah berbulan2 kawen tapi baru skang nk update psl hantaran kan.

for the hantaran, aku langsung x buat. just provide barang2 sahaja. sumer bagi kakak iparku yang tangan lembut berseni itu. kalau aku buat haruslah kejung je jadiknya hahaha

so here some pic. from my side to my hubby. tarraaaaaaaaaaaaa~

wallet
polaroid/instant camera
perfume
sejadah
buah-buahan

bunga telur/pulut semangat
kek
sirih junjung
jam & ring
kasut

from hubby to me

pulut semangat/bunga telur
coklat
perfume
sirih junjung
kek

set safi rania
buah-buahan
jam +ring
sejadah
kasut + handbag(+purse) *ngeeeeeeeee*
kalau yang mengikuti drpd awl dulu,some of the items aku dah beli awl2 before blk msia. mcm handbag,wallet,jam,polaroid...dah beli awl2 sementara ada kt sana.y lain2 beli di saat2 akhir nak kahwin lah. jenuh nak kumpul duit segedebuk beli barang. aku lagi prefer ada dwet beli terus.ada dwet je beli.sebab takut kumpul2 duit ntah ke mana, barang pon tarak haha.

so,bagi yang ngah buat preparation tu silalah berbelanja dengan hemat,rancang perbelanjaan.kalau iman teguh tahan tgk dwet byk2 lam bank,bolehla beli segedebuk. kalau tahu xlarat nk simpan,dapat gaji je beli la terus kan.simpan lam almari biar bersawang! hahaha.tapi sangat la xsesuai ngan org y suka brg berjenama n jenis y up-to-date. xleyh la kumpul2.kang kuar brg baru nak pulak y baru kan. mcm aku ni xkesah haha
 

STEP BY STEP~ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea